Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Long time, no see…

with 4 comments

Det är väldigt vad tiden går fort. Tjoff, pang, där rök ett par månader, typ. Lever fortfarande och tänker på bloggen väldigt ofta, har inte skrivit på läge. Brist på tid, inspiration, eller, ja inte vet jag. Men tror att båda har varit inblandade på något sätt…

Under tiden jag inte bloggat har jag bl.a. certifierat mig i GDQ. Hade förmånen att få Susan Wheelan själv som lärare eller mentor eller vad man nu ska kalla det. Susan har forskat på grupper i 30 år i syfte att se vad som gör grupper välmående och produktiva. För visst vill vi har roligt på jobbet samtidigt som vi får det vi ska göra, gjort. Som ett hjälpmedel har hon tagit fram mätverktyget GDQ (Group Development Questionnaire).

Det var otroligt skönt att komma iväg och få ny kunskap och träffa andra som är intresserad av samma sak. Kände att jag verkligen saknat det. Idag har jag lyssnat på Kenneth Gergen i några timmar. Blir fascinerad av personer som honom. Det jag försökt läsa av det han skriver har varit rätt så svårtillgängligt men när han föreläser eller har worskhop (som det här var) så lyckas han vara både tydlig och enkel. 76 år och reser runt i världen och föreläser om hur vi kan få bättre relationer mellan oss både i arbetslivet och i andra sammanhang, det tycker jag är beundransvärt!

Har också insett att jag är jag inskriven som doktorand på TAOS-institute och Tilburg University. Ska börja i mars, apropå att tiden går fort. Spännande ska det bli på många sätt. Håller tummarna för mig själv och att hjärnan och tiden ska räcka till.

Nu är det snart dags för helg!

 

Written by tankemosaik

2011/11/18 den 14:26

Publicerat i Diverse

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Fler som håller tummar här – och de som inte har, håller tassarna.
  Kram från ostkanten.

  Anna

  2011/11/18 at 15:28

 2. Spännande med Wheelan och GDQ. Vi har testat på vårt kontor i Sundsvall och fått bra material och underlag att arbeta med 🙂
  peterA

  peterA

  2011/11/18 at 17:31

 3. Tack, nu känns världen lite bättre när tankemosaiken har kommit igen! Trädgårdsmästaren

  Anne-Marie Larsson

  2011/11/19 at 09:24


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: