Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Shit-Pommes-Frites…

with 5 comments

Kent kom hem från jobbet igår och hade återupptäckt uttrycket Shit-Pommes-Frites. Jag gillar det och tror att det kommer att ingå i min uttrycks-repertoar framöver. Om jag inte glömmer det, men jag tuggar ju tuggummi

Shit-Pommes-Frites vad glada vi blev idag när vårt rea-fynd blev levererat från affären. Shoppade loss i går och hade lite problem när vi kom hem. Skulle de gå att få upp utemöblerna på balkongen utan att behöva ta dem utifrån via uteplatsen med stegar. Phu, det funkade att ta dem via fönstret som går ut mot balkongen. Balkongdörren var för smal.

Ikväll har vi hälsat möblerna välkomna. Skålat i champagne, suttit och njutit av utsikten. Tror nästan inte att det är sant att få ta del av den här underbara utsikten. Balkongen är renoverad, ny panel, ny gummimatta, nytt golv lagt och räcket ska upp under veckan. Eftersom räcket är av rostfritt och glas så behåller vi utsikten ungefär som den är nu.

Lite nöjd blev jag med kvällsmatstallriken. En restkomposition med gårdagens grillade hamburgare toppad med chilisås. Shit-Pommes-Frites vad mätt jag blev.

Ibland undrar jag hur saker och ting går till. Idag fick jag en inbjudan till någon slags tillställning på Hällevik Yacht Club. ”Presentation av unikt fritidsboende, marina och mycket exklusiva produkter…”. Havet är något jag gärna tittar på och är i, emellanåt. Speciellt när det är varm, då är jag gärna i. Men där slutar mitt intresse. Har ingen som helst önskan att vara på havet och Yacht Club är så lång från mig som något kan bli. Boende har jag fullt upp med där jag bor. Tanken på ett fritidsboende gör mig lätt frustrerad. Porsche och Koenigsegg – nix inte min grej. Shit-Pommes-Frites vad fel det kan bli.

Någon idiot har snott blinkrarna (det heter så i pluralis enligt något språkråd) och Toyota-emblemet på Bea (vår Toyota). Shit-Pommes-Frites vad förbannad man kan bli. Ja hon heter egentligen Beatrice men för enkelhets skull förkortar vi det till Bea. I och för sig har vi haft tur, om man nu kan prata om tur i det här läget. En av grannarna har blivit av med backspeglarna till sin bil. Fick nya via försäkringen, betalade självrisken. Fick hem bilen och vips är de borta igen. Backspeglarna kosta 25 000. Två andra grannar har också blivit av med backspeglar. Vi har polisanmält givetvis. Lämnade in Bea till verkstaden i dag och fick en lånebil, en släkting till Bea med en liten skillnad – manuellt växlad.

Shit-Pommes-Frites vad många olika möjligheter det finns att få motorstopp när man är van att köra automatväxlat. Ta t.ex. när man (=jag) ska stanna för rött ljus. Tryck på bromsen, bilen hostar till och stannar – glömde kopplingen. När man startar bilen, hostar till, skuttar fram och stannar. Glömde trycka ner koppling som ju inte finns på en automatväxlad. Shit-Pommes-Frites vad det låter när man lägger in backen utan att koppla, och stannar gör den också – bilen. 🙂

Shit-Pommes-Frites vad som kan hända när man vänder ryggen till. När jag skriver inlägg i den här bloggen länkas de automatiskt över till Facebook och blir även ett inlägg där. Ibland blir det rätt så många kommentarer i Facebook kring inläggen. Lite tråkigt att de inte hamnar i bloggen, men shit-pommes-frites det gör inget. Helt plötsligt upptäcker jag att det pågår en liten diskussion mellan två av mina vänner (som inte känner varandra) bland kommentarerna till mitt inlägg. Det är Pingvinen och Camilla som börjar prata via kommentarer och här fick jag också lära mig något jag inte visste. Camilla la in ❤ i sin kommentar till mitt inlägg. Pingvinen la en kommentar riktad till Camilla och frågade vad ❤ betyder, för hon hade sett det på flera ställen. Camilla svara då att det är ett hjärta – ungefär så. Shit-Pommes-Frites, helt plötsligt ser ju jag också att det är ett hjärta och inte mindre än 3.

Pussa mig!

Har insett att jag gillar Bullterrier. De är så vansinnigt vackra med sitt lite speciella huvud. Ändå mer intresserad blir jag när jag läser om deras temperament. Envisa och hittar gärna på saker (som de) tycker är roliga. Dressyrkurs rekommenderas å det bestämdaste både för ägare och hund. Hittade den här bilden som berättar mycket om vad som rör sig i en Bullterriers huvud. Shit-Pommes-Frites vilken hund!

Shit-Pommes-Frites – visst är det ett uttryck som bara måste användas 😉

Written by tankemosaik

2011/08/17 den 11:33

Publicerat i citat

Tagged with

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. ❤ :-)) ❤
  / Pingvinen

  Pingvin

  2011/08/18 at 14:41

 2. Meh
  De här små symbolerna lever sitt eget liv.
  Jag gjorde kolon bindestreck och två halva parenteser. Har lärt att det betyder mycket glad gubbe. Nu gjorde de om sig, bildade en ganska glad gubbe med en halv parentes vid sin sida.
  😦
  /Pingvin

  Nu testar jag att göra inte bara en sur gubbe utan en väldigt sur gubbe, få se…
  :-((

  Pingvin

  2011/08/18 at 14:45

 3. Shit påmfritt
  dom busar med mig
  :-/
  /Pingvin

  Pingvin

  2011/08/18 at 14:48

  • Ja, dom e luriga dom små smajlisarna!

   shit-pommes-frites, vad jag tycker det ska bli roligt att träffa dig igen 🙂

   tankemosaik

   2011/08/18 at 20:17

 4. dessamma – underbart, skitkul, nu djävlar

  är lite mer utvilad nu – men oxå som en spänd gitarrsträng av anledning som du känner till och kan räkna ut (24/8 skär dom upp henne) Shit pommes frittes va nervös jag är. Nej jag menar, shit pommes frittes va cool jag är.

  Pingvin

  2011/08/19 at 11:23


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: