Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Före och kanske efter…

with 2 comments

Här är en bild på hur det ser ut före. Egentligen ser det värre ut. Motljuset har nog gjort att väggen ser hyfsat bra ut och det gör fönsterkarmar och dörrkarmarna också Men det är värre, jag lovar. Vidvinkelobjektivet gör att det dessutom ser ut som lustiga huset, alla linjer pekar åt olika håll.
Nu har jag målat väggen tre gånger med vanlig vit väggfärg. Efter väggfärgen har jag målat två gånger med Färgbygges Operavit (som förut hette kaseinvitt). Nu ska väggen torka i 3-4 dagar och sedan ska jag borsta den med Bivaxlasyr och färgpigment. De andra väggarna i rummet är laserade 3 gånger så jag hoppas det räcker med tre strykningar på den här väggen också.

Bivaxlasyren ger ett akvarellaktigt utseende på väggarna. Vi har i stort sett alla väggar i huset laserade på det här sättet. När man har gjort det en gång vill man aldrig mer göra det. I alla fall inte jag. Det är så många moment och målningar och laseringar innan det är klart så jag är nöjd efter hälften.

I samband med att vi håller på reparera balkongen som ligger utanför det här rummet så passade vi på att flytta en dörr och ett fönster. Man har det inte roligare än man gör sig och visst är det väl trevligt att stuva om fönster och dörrar då och då. Men, baksidan är att väggen också åkte med och måste göras om. Det fattade jag visserligen innan de (snickarna) började och nu har jag lite pyssel att hålla på med när det ösregnar utomhus.

Som tur är har jag en tidslimit för när det ska vara klart och den ligger till helgen då vi får besök av Älgen och hennes man, även kallad Pellemänniskan. Och det är väldigt bra att det finns en tidslimit, annars kan jag dra ut på sådant här arbete i veckor, inga problem. Men nu är det annat. Tanken är att det ska finnas en ”Efter-bild” under helgen eller efter.

Jag har inte glömt bort (ännu) den andra filmen jag skulle skriva lite kort om, det kommer nog, kanske, ett inlägg om den i morgon 😉

Written by tankemosaik

2011/07/18 den 08:59

Publicerat i Diverse

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Älgen och Pellemänniskan!!?? är det dem jag tror?? :-)) Vi ses kanske på torsdag, eller??

  Kerstin Wistedt

  2011/07/18 at 09:16

  • Japp, tror du kännder dem 🙂
   Har precis skickat ett mejl till dig!

   tankemosaik

   2011/07/18 at 10:13


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: