Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Åsnegalen…

with one comment

Tomas från Lyckornas åsnor, klicka på mig så kommer du dit!

Kolla in Tomas och hans öron, man bara smälter…

Alltså, i Sverige finns idag mellan 400-500 åsnor varav ett fåtal mulor och mulåsnor. Det finns inget ”sanctuary” här hemma vilket jag tror beror på att åsnor är rätt så ovanligt i Sverige. Klickar du här så kommer du till Svenska Åsneföreningen och den kan man ju stödja genom att bli medlem, om man känner för det.

Mitt hjärta brinner lite för de som tar hand om och ser till att djur som inte haft det så bra får friskna till och hitta nya hem. I Australien besökte vi en del Koala Sanctuarys där man tog hand om skadade Koalor. De fick vård och släpptes sedan ut i eucalyptusskogarna där de hör hemma. Tyvärr härjar klamydia bland koalorna, en sjukdom som i vissa fall är svår att bota om de inte får vård i tid.  Lone Pine Koala Sanctuary i Brisbane är exempel på ett ställe som tar hand om koalor. De har till och med delar av sin webb på svenska.

Men åter till åsnorna i England. Ett annat sanctuary är Island Fram Donkey Sanctuary, där man bl.a. kan adoptera den här skönheten som heter Diana.

Written by tankemosaik

2011/07/15 den 10:09

Publicerat i Diverse

Tagged with , , , ,

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. hej Håkan. Längesen!!! Ska jag bli orolig att det kanske blir åsneimport hos dig? Att du var så begeistrad i åsnor och framförallt åsneöron var spännande att ta del av…..! Ha det gott och hälsa!//Kerstin

    Kerstin Wistedt

    2011/07/15 at 10:23


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: