Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Tuggar för minnet…

with one comment

Som jag skrev i mitt förra inlägg så undrar jag ibland om jag håller på bli senil. Eftersom jag hållit på ett helt liv att undra så har jag bestämt mig för att det kanske mer handlar om min minneskonfiguration, eller själva hopmonteringen av mig som gjort att mitt minne ibland kan vara helt som det inte ska.

Jag har konstaterat och konstaterar då och då att jag i alla fall tänker ordentligt, och det känns helt ok. Till och med bra. Därför tror jag att jag har mer än ludd där hjärnan ska vara, tror till och med att det finns hjärna. Puh säger ju:

Människor som inte tänker ordentligt har inga hjärnor, snarare har de grått ludd som flugit in i huvudet på dem av misstag,

Så illa tror jag inte att det är för mig, i alla fall inte att det flugit dit av misstag. Hur som helst läste jag lite flyktigt om en forskningsrapport som sa att tuggummituggande stimulerar hjärnan och kan förhindra demes, ja till och med stimulera till bättre hjärnkapacitet.

Forskare i Sverige har kommit fram till att våra tänder spelar större roll för kroppen än vad man tidigare trott. De tror att våra tänder har samma uppgift som ett djurs morrhår. Nämligen att skicka signaler till hjärnor. Det har bland annat visat sig att den som tuggar mycket, till exempel tuggummi, har lättare att komma ihåg och lära sig nya saker.

Från noll tuggummituggande har jag nu ökat upp konsumtionen till en påse om dagen – minst. Om jag kommer ihåg så ska jag avge en rapport om effekten. Någon som står mig väldigt nära brukar säga att jag låter värre än en häst som idisslar 🙂 verkar som min tuggmekanism är mer åt ett helt stall än en enstaka häst.

Google lite på tuggummi och det är inte klokt vad det är bra till mycket:

  • Tuggummi är bra mot sttess – läs mer här
  • Tuggummi hjälper efter operation – läs mer här.
    (speciellt om man opererat tjocktarmen)
  • Eleverna borde tugga tuggummi för att öka koncentrationen – läs mer här.
  • Tuggummi kan minska oro – läs mer här.
  • Tuggummi och rödvin är bra för hörseln – läs mer här.
  • Tuggummi från stenåldern – världens första hälsoprodukt – läs mer här.
Tuggummi är ju rena hälsokuren, vad väntar du på, börja tugga!

Written by tankemosaik

2011/04/29 den 16:00

Publicerat i tankar

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] som jag har sett två gånger var för säkerhetsskull. Ni vet ju hur det är med mitt minne, tuggar ju tuggummi för minnet, typ. För att hamna på ett annat stickspår kan jag berätta att man blir lös i […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: