Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Hur puckad får man va…

leave a comment »

Vår granne, lilla S, du vet hon som gillar lila och bestämde sig för att hon absolut inte skulle vara påskkärring på påskafton. Hon traskade över under påsken och berättade att hon gillar glass. Det visste vi ju redan så vi hade laddat frysen med tanke på just detta.

Under tiden vi käkade glass i solen frågade jag henne hur det var med hennes lillebror, den ännu mindre G. Hon berättade att allt var bra. För att fortsätta konversationen undrade jag om han möjligen hade börjat gå. Mitt minne är ju lite si och så, ibland har jag fullt upp med att komma ihåg vad jag heter, typ. Därför var jag lite osäker över om frågan var ok eller om den var helt korkad. Har för mig att han bör vara ett år sådär, men möjligen när jag tänker efter så är han kanske mer åt 10-månaders-hållet.

Här lärde jag mig att även 4-åringar kan ge en såndär är-du-helt-dum-i-huvudet-blick. Eftersom jag känner igen dem när jag ser dem så ändrade jag mig omedelbart och lägger till: ”han kryper nog fortfarande…?”. Där kom blicken igen och kommentaren ”han håller på att lära sig sitta”, allt medan hon koncentrerat gav sig på chokladöverdraget på vaniljglassen. Hon berättade också att Piggelin är bättre så nu håller vi på ändra sortiment i frysen.

Jag är väldans glad att han inte håller på lära sig ligga i alla fall. Vi pratar ju om att han trots allt jobbar på att hålla sig något sånär lodrätt. Får väl upprepa min fråga om nägra år och se om den ligger mer rätt i tiden…

Written by tankemosaik

2011/04/28 den 17:31

Publicerat i tankar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: