Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Efter-påsk-tankar…

with one comment

Vilken underbar påskhelg. Jag vet att du antagligen hört det förut men jag kan inte låta bli att säga det igen. Vilken underbar påskhelt. Nu sa jag det – igen!

Vädret fantastiskt och vi har också fått en hel del gjort. Bland höjdpunkterna finns bl.a. påskkärringbesöket på påskafton. Vi fick besök av en riktig påskkärring och en som hade tänkt vara påskkärring men som sedan tänkt om. Hon kom på att hon absolut inte ville följa med strömmen, tvärt om, passar henne mycket bättre. Påskkärringen fick ett vackert grönt påskägg och hon som tänkt om fick ett vackert lila. Man måste ju inte vara påskkärring för att få påskägg, eller hur.

Hon som tänker lite annorlunda hade haft fullt upp med att spana in Påskharen. Han hade ju varit och placerat ut ägg i hennes trädgård, fem stycken. Ett till var och en. Han var snabb, Påskharen. Hon han inte se honom, hörde bara rasslet i gräset och såg påsk-hare-öronen som stack upp lite, lite grand. Sedan var han borta. Och sådana är de ju, Påskhararna. Det krävs väldigt tränade ögon och en oerhörd tajming för att se dem.

Efter Påskhare-besöket tog hon ut en stor balja med vatten, hämtade alla gossedjur och stoppade ner dem i baljan med vatten. Även gossedjur behöver ju bada! Vi talar om en snabb och handlingskrafig en… Föräldrarna blev inkopplade i ett senare skede. Jag tror att hon insåg att om gossedjuren skulle få en chans att bada så var det lika bra att lämna mamma och pappa utanför så länge som möjligt. Väldigt insiktsfullt och klokt!

Written by tankemosaik

2011/04/26 den 14:23

Publicerat i påsk, vår

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Hmmmm som vanligt en underbar beskrivning – och visst är det sant att påskharen är otroligt snabb:))
    Hoppas ses snart Kram

    Busnasse

    2011/04/26 at 20:31


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: