Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

En varierande vecka och is-grisar…

with 6 comments

Ska inte klaga på omväxling, just nu har den tätt inpå mig. Så tätt att den kunde få vara några centimeter längre ifrån 😉 Men jag vet hur jag funkar, då saknar jag den säkert…

Den här veckan började hos Polismyndigheten i Luleå, vi träffade dem för att diskutera ett uppdrag om ledarutveckling för cheferna i länet. Väldigt spännande. Faktiskt mitt första besök i Luleå. Det kändes som om det ligger väääldigt långt upp i Sverige. Och den känslan stämmer ju med geografin den här gången. Annars har ju mina geografiska kunskaper en del att utveckla. Bra förbindelse från Göteborg, direktflyg 1 tim och 40 minuter sedan flaxar man ner på Kallax flygplats.

Det fösta och största intrycket från Luleå måsta jag nog säga är de is-grisar som står på torget. Jättestora isskulpturer av, ja, grisar. Hade kanske förväntat mig renar, men hornen är kanske svåra att skulptera i is. Trynen måste vara enklare, har jag bestämt mig för. En hel grisfamilj som bökar omkring, klart häftigt, och den gjorde mig riktigt glad!

I tisdags var jag i Vänersborg och höll en KIM-workshop hela dagen. En fantastisk grupp som ritade och berättade om sin organisation. Onsdag i Hjällbo och sedan i Mölndal. Torsdag i Stockholm och Sveriges Radio. Vi var ett litet team på fem personer som åkte upp för att presentera ett upplägg på utveckling av en del av organisationen. Audition – typ, och jag tyckte vi gjorde ett riktigt bra framträdande. Sedan hem på eftermiddagen. Fredag iväg till Vänersborg och en workshop till som var lika kreativ och fantastisk som den i tisdags.

Nu i helgen sitter jag med en hel del efterarbete och förberedelser inför nästa vecka när jag bl.a. har en föreläsning på Mittuniversitetet i Sundsvall. Som vanligt är det lite ‘hjälp, varför gav jag mig in i det här’ över det hela just nu. Som det ska vara några dagar innan.

Bloggandet är som det är och blir som det blir. Men då och då så blir det 🙂

 

Written by tankemosaik

2011/03/13 den 09:53

Publicerat i Arbetsliv

Tagged with ,

6 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Fantastiske du!!!! Jag hinner inte med – gör ett excelark kopplat till tjusigt diagram med alla turer och jobb – kan bara säga att du är den mest kompetenta och engagerade person Ever och dessutom såååå god människa , fast nu blev det väl ändå föööör mycket 😉

  Bus Nasse

  2011/03/13 at 10:39

 2. Åh så fina grisar!
  Hoppas allt är bra där borta i väst!?
  Anna

  Anmaja

  2011/03/13 at 12:44

 3. Öhhh, vadå efterarbete? Det trodde jag du lämnat till mig 😉

  Kristin

  2011/03/13 at 17:21

 4. Det var då på tiden att du kom upp till Luleå! Såg du en isängel också? Den har gjorts till en liten pojke här i Barsebäck som har cancer. Nästa gång som du åker dit måste du ta med skidorna och ta en tur ut på isen. Just nu är isen tjock nog att bära 12 ton så det går bra att åka ut till någon ö med bil också. Det finns en väg plogad ut till Storbrändön som är 70 meter bred! Innan man vänder hem igen ska man äta en apelsin där ute i solen.

  Norrlänningen

  2011/03/15 at 13:40

  • Såg ingen isängel, ska kolla på korten igen och se om den är med på någon bild. Däremot såg jag isvägen och den såg häftig ut!

   Tankemosaik

   2011/03/15 at 17:34


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: