Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Hypnotisören, älgen och koalor

leave a comment »

Fredag kväll gick i en rasande fart. Somnade ett par timmar när jag kom hem från terapiutbildningen, hjärnan behövde antagligen sträcka på sig och stretcha lite. Kom till sans vid kvart i åtta och hann precis fixa till maten innan straten av Lets’s dance. Ja, vi har fastnat för Let’s dance som vårt favvoprogram på fredagarna. Som grädde på moset går Parlamentet innan omröstningsdelen av Lets Dance – härligt. Lite champagne slank ner också efter maten – inte helt fel efter en veckas jobb.

Letade efter en bild som skulle illustrera fart, rasande fart, som jag skriver i inledningen.
Tänkte inte på att fart betyder något annat på engelska…

Läser att Lasse Hellström ska göra film av Keplers Hypnotisören. Gillade boken så det ska bli spännande att få se filmen, kanske 2012.

Älgen, du vet, hon som är kompis med Pingvinen, ja, jag är ju kompisar med båda. Det finns ju några inlägg och bilder på både Älgen och Pingvinen i den här bloggen sedan tidigare. Hur som helst, Älgen skulle hem till Sundsvall med 17.10-flyget. Det är bara det att 17.10-flyget är flyttat till 16.00 för ett bra tag sedan. Hon fick mixtra och mekka, fick tag på flyg till Arlanda och sedan Midlanda, den stackars Älgen var inte hemma förrän 02.00 i natt. Det är ett annat, inte lika fredagsmysigt sätt att tillbringa en fredagkväll på. Idag har jag fått rapport om att hon tagit igen sig. Hon har suttit i en baden-banden inlindad i filtar i solen på Alnö och läst deckaren hon i desperation köpte på Arlanda igår kväll. Kan tänka mig att hon hade mord i sinnet när City Air flyttat avgången.

Apropå koalor så har vi pratat då och då om Wildlife Habitat i Port Douglas i Australien. Funderat lite om djuren och habitatet klarat cyklonen som for runt uppe i norra Queensland. Nu tog jag mod till mig och kollade på webben och till min stora glädje verkar habitatet ha klarat sig helskinnat. Har du vägarna förbi så titta in, ett underbart ställe! Ser inte mycket ut för världen på utsidan men när man kommer in – helt underbart.

Funderar ev på Salvador i Brasilien i juli, den årliga narrativa terapikonferensen hålls där i år. Vi var i Salvador för sådär 8-9 år sedan och det skulle vara roligt att åka dit en gång till. Framförallt till Posada Caminho do Mar. Men vi är också bjudna till goda vänner i Kroatien (med viss reservation, jag och geografi….) och det skulle också vara alldeles underbart att få se. Fortsätter fundera över detta medan jag sticker iväg till Maxi och fixar något till kvällen.

Written by tankemosaik

2011/02/12 den 19:17

Publicerat i tankar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: