Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

God fortsättning…

with one comment

God fortsättning på 2011!

Hoppas ni hade en lika bra och rolig nyårsafton som vi hade. Den var riktigt, riktigt rolig, avslutades med en gammal hederlig ‘vänd åtta’. Ett kortspel som min farmor lärde mig. Vid kvart över tvåtiden tog våra gäster och vandrade iväg till busshållplatsen efter att vi hade försökt komma fram till Taxi från fem telefoner, minst. Utmaningen var bara att ta sig ner för Snöhöjdstrapporna som inte vinterväghålls. Vi hörde dem skrika hela vägen ner och undrade  om det skulle sluta på ortopedakuten. Men det gick enligt den målande berättelsen vi fick idag, riktigt bra. Tre av fyra åkte kana rätt ner, en stod hela vägen, alla behöll benen i kroppen intakta. Champagne gör kroppen mjuk och följsam 🙂

Så här underbart var vädret på nyårsafton. Till och med Alfons vaknade till och låg utomhus i över en timme. Han har varit lite deppig senaste veckorna, för kallt för att vara utomhus längre än fem minuter. Även om han är en ullig, och pälsig Norsk skogkatt så tycker han att det är alldeles för kallt och för mycket snö för att vara utomhus.

En lite ny erfarenhet från nyårsaftonen är den något tveksamma kokkonst jag lyckades få till i köket. Gick på Tinas recept på saltbakad oxfilé med saltbakade rotsaker. Hjälp, vad kasst och salt det blev. Oxfilén hade sina ljusa sidor, den tjocka delen var riktigt god. Rotsakerna var bara så förfärligt eländiga, morötterna salta och råa. Ja, jag läste receptet och genomled till och med matlagningsprogrammet på TV4 play. Var väldigt noga med att inte låta saltet ligga på efter att jag tagit ut maten ur ugnen. Just nu är jag inte Tinas största fans, hon ligger nästan i nivå med Malou von Sivers.

Det enda som blev hyfsat bra igår var Blåbärsrullen. Den sprack visserligen, och det har den aldrig gjort förut men smaken var det inget fel på. Som tur var hade gästerna med sig Hummersoppa med vitlöksbröd som förrätt – mums! Jag gjorde också ett skumt päron i ugnen till osten. Även detta från Tinas nyårsmeny, oj, oj, oj. Halva päron som läggs i en form, ringla över ca 1 dl honung, och lika mycket vitvinsvinäger (hälls över), krossa en vitlöksklyfta och lägg i formen, stör 1 hg rökt fläsk över päronen och 1 msk grönpeppar i lag. Ställ in i ugnen. Den här skumma anrättningen äter man till ost. Osten var helt ok 😉

Normalt sett brukar maten bli riktigt bra när jag lagar den, även om det inte är det roligaste jag gör. Den här gången blev lite annorlunda så jag ser fram mot ett annorlunda 2011 – ja, ett riktigt fantastiskt 2011!

Blåbärsrulle innan själva rullningen...

Written by tankemosaik

2011/01/01 den 22:47

Publicerat i Diverse

Tagged with ,

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Tack, för en mycket trevlig kväll. Maten var inte dålig. Kanske lite salt ;-)men god. Allting var tiptopp, men fusk, det är inget jag tycker om :-))
  Hoppas på bättring från ”alla vet vem” framöver.
  God Fortsättning!
  T.S med Familj.

  Tomas S

  2011/01/02 at 19:13


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: