Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

I gryningen tror jag…

leave a comment »

Jag tycker det är spännande hur en boktitel eller filmtitel eller en lösryckt mening kan sätta igång fantasin. Idag fick jag ett mejl från Mölndals stadsbibliotek (där jag är stolt innehavare av ett lånekort som jag använder för e-böcker), där de informerar om att de håller på att bygga om sin webbplats. Eftersom jag gillar nya releaser så slängde jag mig på webbplatsen för att se på nyheterna.

Tji fick jag, en stor fläskig banner berättar att den kan jag se på torsdag, inte idag. Men mina ögon faller på en bok där jag egentligen bara ser titeln ”I gryningen tror jag att mamma ska väcka mig”. Följt av den korta ingressen: Ombeni från Kongo kommer till Sverige som ensamkommande flyktingbarn.

Genast drar min fantasi igång och jag blir väldigt berörd, det känns som om jag läst boken. Mina tankar far iväg och snurrar kring alla barn som minster sina föräldrar på olika sätt och som i gryningen tror att….

Bli nyfiken och hittar följande på SvD:

SvD:s reporter Christina Wahldén har av Teskedsorden tilldelats ett pris på 10000 kronor för sin bok ”I gryningen tror jag att mamma ska väcka mig”, en fiktiv berättelse om en ung tjej från Kongo som kommer ensam till Sverige som flykting. Hon gjorde boken tillsammans med SvD:s fotograf Malin Hoelstad. Teskedsorden prisar personer och organisationer som verkar för en mer tolerant värld. SvD

Written by tankemosaik

2010/12/15 den 18:39

Publicerat i Diverse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: