Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Åker kana..

with one comment

Sitter och jobbar och helt plötsligt strömmar ”Georgy Porgy” ut från högtalarna. Åker kana i tiden. Är helt plötsligt någon annanstans i en annan tid. Men var och i vilken tid, undrar jag när jag hämtat andan. När lyssnade jag på Georgy Porgy och i vilket sammanhang? Något speciellt måste det ha varit eftersom effekten är stark. Ungefär som en ”Flyttnyckel” i Harry Potter.

Det här är en av mina alldeles privata, egna, flyttnycklar, som jag inte ens kände till. Men det är nog så med Flyttnycklar. Helt plötsligt kommer man i kontakt med dem och swisch gör man en resa i tid och rum. Ingen kontroll, ingen aning. Åker kana i tiden.

Det är positiva känslor och lite nostalgiska. Men jag vet inte riktigt om nostalgin beror på att det är länge sedan eller om känslan fanns redan då Flyttnyckeln skapades. Tänker tillbaks och inser att det är Totos version som är mitt original – den jag lyssnade på då. Kan till och med se LP:n framför mig och albumet. Blundar och ser nästan pickupen som gungar fram på vinylen och hör musiken från högtalare som inte längre finns…

Kollar på YouTube och hittar den här…

Nu lyssnade jag på  Eric Benét – A Day In The Life, en ny upptäckt. Fick den som förslag i iTunes. Hoppade över till Spotify för att höra hela låterrna. Gillar!

Written by tankemosaik

2010/11/24 den 20:42

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. WOW, jag fick en tår i ögat, blev mycket berörd av tanken på flyttnycklar och vad det är som gör att man ”reser” iväg så där och varför det finns vissa ”hållplatser” som fortfarande är utmärkta på kartan…. underbart!!! När vill du ha dina tavlor?? 🙂

    Kerstin

    2010/11/24 at 22:17


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: