Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Bortskämda snorungar…

with 2 comments

Igår råkade jag hamna på programmet Ung och bortskämd. Ja, rubriken på inlägget ger uttryck för vad jag kände. Blev riktigt förbannad på flera olika saker. Dels på att SVT kan lägga licenspengar på att göra en serie om bortskämda snorungar. Dessutom ska den som är minst bortskämd få en resa jorden runt. Men hallå!

Förutom att jag blir irriterad på hur ungar kan bete sig så blir jag minst lika irriterad över hur föräldrar beter sig. Nu hoppas jag verkligen att programmet har en journalistisk snedvinkling till föräldrarnas nackdel och att verkligheten inte är lika illa som den framställs. Ungar som får shoppa vad de vill för att verkligheten är så hård (säger pappa). Bortskämda förvuxna barn som får använda mammas kontokort för att handla vad de vill på nätet, medan mamma servar med mat, tvätt, städning mm. Saknar ord.

Läser på Aftonbladets webb att serien dessutom sågs av över 1 200 000 (!) tittare. Varför, undrar jag då. Varför vill en åttondel av befolkningen sitta och titta på skitungar som får bo i en modernt inredd villa för att lära sig ta hand om och ansvara lite mer för sina liv än de gör idag när mamma och pappa curlar och skämmer bort dem. Nu ska jag säga att jag inte stod ut med att se hela programmet, och det kan vara så att jag missat något väsentligt.

Men mest irriterad blir jag på att en bortskämd snorunge ska få en resa jorden runt på licenspengar. Det finns barn och ungdomar som verkligen får slita för att vara just barn och ungdomar, och ändå kanske inte får möjligheten. Om TV-licenspengar ska användas till något så uppmärksamma dem istället.

 

Written by tankemosaik

2010/11/10 den 15:29

Publicerat i barndom

Tagged with , ,

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jag håller verkligen med och tycker att föräldrarna är helt ute och cyklar. Jag såg även debattprogrammet igår kväll och det visar bara ännu mer hur korkade alla är, både de vuxna barnen och deras föräldrar.

  Tassar på…
  Anna o Lussebullen

  Anmaja

  2010/11/10 at 15:54

 2. Såg inte programmet själv men dottern, 17 år, gjorde det. Hon redovisade dess innehåll med hakan nere vid knäna av förundran att ”dessa människor” fanns.

  Om allt och...

  2010/11/12 at 12:53


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: