Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Tvära kast och linfrön…

with 4 comments

Skönt med fredag! Skulle önska en helg med flera lördagar och ett par söndagar så där. Får gärna inledas med ett par tre fredagskvällar också. Men det blir nog en annan helg någon annan stans. Just den här helgen verkar ha standardformat. Veckan i övrigt har varit minst sagt varierande.

Inleddes med möten, fortsatte med möten och avslutades med möten i torsdags. Det har varit många dokument som visats i storformat. Med en liten gnutta fantasi har jag kunnat känna biokänslan, ja kanske lite mer än en gnutta fantasi 😉 Gitte kom med ett muntert tillrop på FaceBook – skaffa popcorn – och det hade faktiskt varit riktigt roligt i det här sammanhanget.

Tvära kast, i dag har jag varit på terapiutbildning – något helt annat än mötena under veckan. Känner mig riktigt lyckligt lottad som har möjlighet att kunna ha så olika sammanhang i mitt liv just nu. De här dagarna har varit totalt olika från varandra. Terapiutbildningen ger så otroligt mycket på ett annat sätt än det ‘vanliga’ jobbet, en fantastisk grupp dessutom, människor som verkligen bjuder på sig själva och ger inspiration och vill andra så väl. En värme som behövs i den värld vi stundtals lever i. Nu ska jag bara få tid att läsa en bok, och två artiklar plus helst en bok till och skriva ett paper till nästa gång. Här gäller det att planera. För säkerhetsskull har jag tre andra paper jag ska skriva under helgen för att bli klar som certifierad KIM-konsult. En liten väsköverlämningsceremoni som är planerad till nästa söndag – förutsatt att jag hinner skriva.

Kan också passa på att varna för krossade linfrön. En kursare på utbildningen hade börjat äta krossade linfrön i våras (tror jag det var). Behövde äta bättre och näringsriktigare och krossade linfrön kan vara riktigt gott till frukost på müslin eller gröten. Mycket mineraler, vitaminer och omega 3 i linfrön. För några veckor sedan började han känna sig riktigt dålig, förvirrad, ont och diverse olika symptom. Fick sjukskriva sig. Av en ren slump fick han reda på att linfrön i större mängd – speciellt krossade – avger något ämne som utvecklar väte cyanid i kroppen – blåsyra. Det var vad han råkat ut för, cyanidförgiftning. Ser i en artikel i tidningen Hälsa att 10 matskedar linfrö kan ge förgiftningssymptom. I samma artikel står det att Livsmedelsverket rekommenderar max 1-2 matskedar per dag av hela linfrön och avråder från krossade linfrön. Kanske något att tänka på…

Written by tankemosaik

2010/10/22 den 23:17

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Oj linfrön? Allt i för stor skala är nog Inget bra- hmm spännande vecka du haft men så är du också en spännande person – följer allt med intresse

  Busnasse

  2010/10/23 at 06:44

 2. Håller med – många många mer fredagar, gillar dom bättre än lördagar o söndagar . Fredag kväll – finns det nåt bättre 🙂

  Busnasse

  2010/10/23 at 07:21

 3. Åh kära nån. Jag som rekommenderade krossade linfrön till min ena dotter vid trög mage….. Hon vägrade. Bra att man har kloka barn!!!

  Kerstin

  2010/10/24 at 11:41

 4. ‘Har mina kommentarer försvunnit?” var min första tanke här nu. Nej jag skrev dem ju på FB, det var ju så jag gjorde. Jahaja. Är ju där och petar och så läser jag oftast dina blogginlägg i min e-post. Kanske lite dumt för det innebär att jag inte så ofta är här i Tankemosaiken och kollar. Ska bättra mig, du är en bra och intressant skribent jueee!

  Hälsa tvåbent o fyrabenta!
  Anna och den värmande svarte pantern.

  Anmaja & Lussekatt

  2010/10/27 at 13:37


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: