Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Vitt brus och rättvisa möss…

leave a comment »

Nu har forskningen tagit sig an flygplansmaten. Nya rön visar att vibrationer och ljud från motorerna, så kallat vitt brus, stör vår upplevelse av smak. Till och med känslan av krispighet kan förändras av ljud. Å andra sidan kan ljud också höja smakupplevelsen:

 

 

En ytterligare aspekt av studien är att den visar att folk som lyssnar på ett angenämt ljud oftare tycker att deras mat är godare.

Om du till exempel tycker om den den musik du lyssnar på, kan detta leda till att du njuter än mer av den mat du äter, säger Ellen Poliakoff.

Ellen tror också att forskningen kan leda till att flygplansmaten på sikt kan komma att innehålla mer salt och socker(!) för att kompensera för det ‘vita bruset’.

Något som absolut inte kommer att smaka bättre med hur mycket musik som helst, är OLWs ‘Favorit mix’. Gick in på OLWs webbplats för att hitta en bild på eländet/påsen, men den finns inte med på deras produktsida. I den bästa av världar har de upptäckt hur vederstyggligt den smakar och plockat bort den ur sortimentet. Lycka!

Hittar du någon påse i din affär, låt den stå! Möjligen kan den smaka bättre på 10 000 meters höjd och med mycket vitt brus. Det kan kanske vara så att det som smakar riktigt illa smakar bättre om det smakar sämre, typ.

Till filmen ‘The Last Airbender‘ smaskades det ‘Rättvisa möss’ inhandlade på ICA Maxi. För att vara mer exakt, artikelnummer 422. Mums. Filmen – mja – 3D effekterna var roliga och de som gjort dem har säkert haft väldigt roligt.

Written by tankemosaik

2010/10/17 den 20:00

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: