Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Please stick around…

leave a comment »

Jag blir glad att det finns människor som vågar ta ställning, som vågar höja sin röst för att väcka tankar till förändring, Joel Burns är en av dem. Dagens inlägg knycker jag rätt upp och ner från Dagens Nyheters ledarblogg:

Som en del av projektet It get’s better, som ledarbloggen skrev om häromveckan, och The Trevor Project – ägnat att motverka de  många självmord som sker bland unga homo-, bi- och transpersoner i USA – har nu en lokalpolitiker i Forth Worth, Texas hållit ett anförande som sprids med vindens hastighet över internet.

Det är inte så konstigt. Joel Burns berättelse och hans bön till självmordsbenägna tonåringar att ”stick around”, stå ut och invänta de bättre dagar som faktiskt kommer, om man bara orkar, är omöjlig att titta på utan att gråta med honom.

Man kan bara hoppas att Burns uppmaning till vuxensamhället om att kliva in när trakasserier och mobbning pågår får den resonans den förtjänar. Och hans uppmaning gäller inte bara USA, samma trakasserier pågår även här. Det är oerhört lätt som vuxen att glömma bort att en tonårings värld är oändligt mindre än en vuxens. Om ”alla” på skolan trakasserar dig och säger att du borde dö, så är det för en 13-åring detsamma som att hela världen säger det. Håll det i minnet.

Written by tankemosaik

2010/10/15 den 22:31

Publicerat i livet

Tagged with

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: