Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Att vinna pasta och bli upprörd…

with 5 comments

För det första blev jag lite överraskad och, till min förvåning, lite irriterad när jag handlade på ICA för någon vecka sedan. Använder ShopExpress, skannar och betalar själv. Handlade bara fyra – fem saker, checkar ut, knappar in det jag ska på betalterminalen och ut kommer ett kvitto som är över en meter långt. Började undra om kvittoskrivaren fått fnatt. Började läsa och var ser jag, jo jag har vunnit. Jag som inte ens visste att jag hade tagit en lott. Gissa vad jag vann, jo, 500 g av ICAs egen pasta. Men alltså, jag reagerar nog lite konstigt, men vill jag ha 500 g pasta så köper jag väl den när jag vill, eller…

Funderade ett tag på om jag skulle fråga Margareta Ribbing om råd i frågan. Hur ska man agera för att vara vettig och hålla etikett i en sån här fråga? Längst ner på kvittot står det förresten att det är 30 dagars bytesrätt, fast det gäller nog inte vinster.

För det andra får jag säga att det har varit en riktigt bra dag. Haft möte med advokat och jurist idag och det var riktigt trevligt och till och med roligt, ja nästan ‘my cup of tea’. Under eftermiddagen arbetade jag med Fröken B, vi försökte återskapa våra lätt förkalkade minnen och rita Reklamations- och Claimsprocessen. Under arbetet var vi ute på nätet och letade efter råd när det gäller processritning, vi hade ett lite prekärt problem som behövde lösas. Då ramlar vi helt plötsligt in på en webbplats där hela familjen hos ‘hon som jag känt sedan lääänge’ ler glatt mot kameran och erbjuder utbildning i processtöd. Men ‘hon’ själv var inte med, stod väl bakom kameran kan jag tänka. Nu funderar vi på att ha en lärorik lunch med henne så löser hon säkert våra rittekniska problem 😉

För det tredje och avslutningsvis så har jag lite problem med 3. Mitt MicroSIM som ska sitta i iPaden kan inte aktiveras på grund av att det fastnat i systemet. Allt enligt supporten. Jag är rätt så övertygad om att SIM-kortet sitter i paddan, jag har själv satt dit det. Men de har en riktigt trevlig support, lovade att omgående skicka ett nytt kort. Aktiveringen hade nämligen fastnat på ett sådant sätt att inte ens propplösare verkade hjälpa. Har väl nå’t med data att göra, kan jag tänka…

En sak till, snart är vi här hemma, lyckliga ägare till tre små Wistedt.

Written by tankemosaik

2010/10/11 den 18:18

Publicerat i Arbetsliv

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Grattis till både ICA vinsten och till tre små Wistedt. Själv vann jag 0,5 liter gräddglass och frysta sommargrönsaker. Grönsakerna har jag inte hämtat ut ännu, det var fler än jag som vunnit dom 🙂
  Och du, hälsa fröken B!

  Om allt och...

  2010/10/11 at 21:16

 2. En till som gratulerar och även vunnit – se min blogg. Eller på Fäjseboken.

  Jag blev också förvånad, tänkte att det kunde ju vara en vinst som jag brukar köpa, precis som de där rabatterna de delar ut ibland. Där prickar de i alla fall till 70 % rätt.

  Hej från två köttätare.

  Anmaja & Lussekatt

  2010/10/11 at 21:34

 3. Tack för reklamen om Wistedts bilder. Däremot har jag aldrig vunnit nåt på ICA, men jag har precis blivit automatisk dvs att jag själv ska scanna. Jag har enbart gjort det på COOP tidigare men nu bor jag ju läångt fråån kooperationen och måste handla på ICA Focus…. eller nåt annat…. vi ses!

  Kerstin Wistedt

  2010/10/14 at 12:33

  • ICA Maxi ligger inte långt därifrån, intill Logica på Mölndalsvägen. Scanna och handla där, världens bästa ICA. Du kanske vinner gräslök, då kan vi byta med varandra!

   tankemosaik

   2010/10/14 at 19:37


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: