Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Tankar…

with 2 comments

Jag ska erkänna det, jag har problem med kött. Funderar ofta på att sluta äta kött med tanke på hur djur hanteras men kanske framförallt för att jag själv inte skulle kunna se på eller utföra slakt. Jag blir också lite förvånad när butiker använder sig av bilder på lyckliga djur när de marknadsför sitt kött.

Allvarligt talat, hur lycklig är kossan, grisen eller fåret…

Bilden är hämtad från ICAs webbplats där de marknadsför kött från grisar som haft det ovanligt bra. Klicka på bilden så kommer du till webbsidan. Självklart tycker jag att det är bättre att äta kött från djur som haft ett bra liv och där vi människor tagit vårt etiska ansvar i djurhanteringen, än från djur som stressats och farit illa.

Temple Grandin som jag skrev om i ett tidigare inlägg har gjort mycket för att djuren i USA ska få en drägligare tillvaro vid boskapsstationerna. Hon är en stor djurvän och har inställningen att det är självklart att vi ska ha föda upp djur för föda men att vi ska ta vårt ansvar och behandla djuren med respekt. Hon menar vidare att om vi inte föder upp djur för föda så skulle vi bara se kor, grisar mm i djurparker.

ja, jag funderar vidare…

Written by tankemosaik

2010/10/06 den 18:31

Publicerat i tankar

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Man kan äta fisk som jag fast det är ju synd om fisken också- vad skall vi äta? Håller med – att titta in i glada grisars ögon och sedan äta upp dom – nej där blir det nej –

  Busnasse

  2010/10/06 at 19:30

 2. I vår familj, tvåbenta och den med fler ben, äter vi både kött, fisk, fågel och grönsaker. Men vi kan nån gång emellanåt hoppa över just kött, för det är nog det vi klarar oss bäst utan. Men jag förstår hur du menar och har du sett in i ett par rådjursögon nån gång?

  Vitskinnad och svarthårig

  Anmaja & Lussekatt

  2010/10/09 at 15:20


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: