Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Tintarella Di Luna…

with 3 comments

Ibland undrar jag varför jag växte upp när jag gjorde det. Där jag växte upp fanns det typ P3 att lyssna på och det gjorde man ju. Eller kanske mer att mina föräldrar gjorde det och jag blev drabbad av passiv lyssning. Som tur är rökte inte mina föräldrar så den passiva rökningen slapp jag i alla fall.

Söndagar (tror jag det var) lyssnades det på Svensktoppen och då serverades den ena låten efter den andra. Låtar som etsat sig fast i skallen på mig. Tyvärr kommer jag nog aldrig att bli av med dem. När jag sitter på hemmet kommer jag antagligen att nynna på Tintarella Di Luna ”med” Towa Carson och skrämma iväg personalen.

Om jag kunde radera ut något ur mitt minna så måste det vara Towa Carson, Jokkmoks Jocke, Snoddas (haderian hadera), Anna-Lena Löfgren och Tore Skogman. Hmm, Towa blir riktigt bra när jag jag jämför henne med de andra…

Jag har ett svagt minne av att jag fick mitt namn från en orkester som hette Håkans kvintett. Min mamma blev vid något tillfälle tillfrågad om hon inte kunde bli vokalist i Håkans kvintett. Jag tror att detta smickrade henne och gav mig mitt namn. När jag föddes var mina föräldrar väldigt inne på att jag skulle vara en flicka och heta Desirée. Himla tur att det inte blev så, jag som inte ens kunde säga Desirée när jag var liten, hur jag än försökte blev det Diarée. Och jag måste väl även säga att jag tycker det är ett förfärligt namn. Hade förresten samma problem med orden Nylon, det blev Lynon. Kanske därför jag är mest inne på naturmaterial, vem vet…

Jisses, nu börjar jag ändra mig, lyssna på den här och hör hur tydligt hon sjunger, texten är ju också rätt så häftig-

Telefonen har glömt bort hur du lät och ingen talar längre om dig med mig. Alla har glömt…

Dörren kommer inte längre ihåg hur du slet upp den ivrig att få se mig…

Hon är kanske riktigt bra, men låt mig slippa Tintarella Di Luna…

Written by tankemosaik

2010/09/30 den 17:50

Publicerat i barndom

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Du har väl inte glömt Sportradion, mycket bättre än passiv rökning i bilen…

  Christer

  2010/09/30 at 20:26

  • Jag känner någon som har den som ringsignal på mobilen…
   Kallas även terror

   tankemosaik

   2010/09/30 at 21:12

   • Men jag känner bara dåtidens vingslag och får en nostalgikick av de där du nämner. Njae kanske inte Jockmocksjocke då och Tintarellan har jag inte ens hört?

    Sportradion som ringsignal – jag får gåshud…

    Anna o den svarte.

    Anmaja & Lussekatt

    2010/10/09 at 15:02


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: