Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Lite hisnande…

with one comment

Det har varit bloggtyst under drygt tre veckor. Funderade ett tag på att lägga ner och bara sitta i soffan och kolla på TV, True Blood, Hung, Jerry Springer och sådär… Frånsett de tre kvällar i veckan jag tränar och har träningspass. Hade tankar på att låta de hamna i soffan också men nu börjar jag återhämta mig från semestern, och den lite ångestfyllda känslan av att hösten är på gång. Dessutom börjar mörkret, regnet och blåsten lägger sig som en mössa över oss.

Soffan är väldigt skön på kvällen efter jobbet, troligtvis är det magneter någonstans nere i plymåerna. Har letat efter dem, vore käckt att ta med sig dem och lägga dem på jobbet emellanåt. Där är det ibland som om vissa repellerande magneter smugit sig in i vissa styrgruppsmöten, men det ska jag inte fördjupa mig i här och nu. Möjligt att det blir här någon gång men inte just nu 😉
Sammanfattningsvis verkar soffmagneterna inte vara transportabla utan de sitter där de sitter och det är bara att lära sig att leva med det. Punkt.

Lite hisnande att återkomma till bloggen. För det första skrev jag in mitt eget företags webbadress istället för bloggen. Det tog faktiskt ett bra tag innan jag fattade vad som var fel. Den ska inte se ut som den gör och den ser definitivt inte ut som bloggen. Skrev om webbadressen fyra gånger innan jag fattade att det var tankemosaik det skulle stå, där uppe till vänster i webbläsaren. Hisnande var det, och är det, att se bilderna från Australien. Jag har inte hunnit med att kolla på dem efter vi kom hem, det blev istället fokus på tidsomställning och att jobba.

När jag ser tillbaks så längtar jag också tillbaks. Men som sagt ska ta tag i att ta reda på regelverket för att bo och arbeta i Australien. Hittade en väldigt bra webbplats som handlar om att flytta till USA, men det tänker vi inte göra. Men webbplatsen var bra, skriven av en svenska som flyttat för ett antal år sedan. Ska försöka leta rätt på den och lägga in länken här, kan ju vara av intresse för någon.

Men, nu tror jag att jag är igång igen. Kanske, eventuellt, möjligen lite hackigt i början, men i morgon vet jag att det kommer ett litet inlägg om social kompetens. Är det vetenskapligt belagt att social kompetens är bra, finns den, ska chefer ha den? Eller är det en skröna?

Written by tankemosaik

2010/09/18 den 10:28

Publicerat i Diverse

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Bloggtystnaden har ekat, tror jag, jag har inte varit här. Följer ju din blogg med Bloglovin och får därigenom veta när du uppdaterat. Har förstås saknat och undrat, tänk kika in och bara skriva en hälsning, men jag har haft en period när jag inte läst andras bloggar som jag brukar. Det där går lite upp o ner.

  Jag har läst era strapatser på resan, roligt att få vara med på ett litet hörn – även i sängen. Ja missförstå mig nu inte, jag menar förstås era problem med täcken och breda o smala sängar. 😉

  Kommande helg ska jag till Bokmässan, måste erkänna att jag aldrig varit där, har liksom legat på fel håll, men nu är det dags. Har du tips på vad man gör, vart man går? Ska nog läsa på, googla på bokmässa…

  Harebra!
  Anna och den svarte.

  Anmaja

  2010/09/19 at 09:01


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: