Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Pink Flamingo…

leave a comment »

Så är vi här igen i Port Douglas och Pink Flamingo. Det är tredje gången vi bor på Pink Flamingo och fjärde gången vi har glädjen att kunna resa iväg till Australien. Sitter ute vid vårt rums uteplats och skriver, klockan är 21.30 och det är becksvart runtomkring. Några lampor lyser i de planteringar som hör till vårt rum, cikador eller om det är gräshoppor hörs i den tropiska natten och sjärnhimlen är kristallklar. Förstår det engelska ‘Milky Way’ när jag tittar upp. På marken står en myggspiral och röker, det finns moskiter här och myggspiralerna är riktigt effektiva. Du vet de där gröna som fanns hemma förut också men som inte längre är tillåtna.

Hittade Pink Flamingo på nätet första gången vi skulle till Port Douglas eller Port som innevånarna säger. Ett lite speciellt hotell/resort 10 rum (tror jag) och två Studios. Inte stort men väldigt annorlunda. Ett ombyggt motell där färgsättningen är djärv med färger som jag aldrig trodde skulle kunna samsas, men det gör de. Till varje rum hör en egen trädgård som man kan stänga om. I trädgården finns ett stort blått fräckt badkar i cement där man både kan bada (om man vill) eller duscha, vilket jag gör. Helt underbart att duscha utomhus i det stora blå.

Ja, det finns dusch inomhus också i badrummet. Mycket kraft har lagts ner på färgsättning och på trädgårdsanläggningarna. Stället har fått många priser. Under de dagar vi varit här har det i stort sett varit fullbelagt, alla sorters människor och hundar, förutom ställets egna tre katter, varav två är ute och promenerar på anläggningen. Friday har vi träffat tidigare och nu har hon fått sällskap av Spunky som är 15. Katt nummer tre är 17 år och vill inte gå ut i värmen så hon ligger inne och har det bra.

Här är tassar varm välkomna och människor över 18 år. Lägger in lite bilder på Pink Flamingo och det kommer så småningom fler.

Sänfen med varsitt täcke...

Written by tankemosaik

2010/08/16 den 17:52

Publicerat i semester, sommar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: