Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Sängproblematiken…

with 4 comments

Vi har ibland problem med hotellen och sängarna. Vi försöker oftast boka twinbeds, dvs. två enkelsängar eftersom vi sover bäst så. Ibland snurrar jag runt som en visp i sägen vilket ju kan vara lite irriterande. Ibland finns bara King Size säng på rummet och det är inte heller något problem för oss bara vi får var sitt täcke. Att dela på ett stort täcke tycker vi inte är speciellt praktiskt. Rätt var det är så har jag snurrat hela täcket om mig och håller på att kvävas medan Kent ligger där utan täcke.

Så egentligen är det inget problem. Antingen två sängar eller så en King Size med två täcken. Men detta orsakar problem och extra sammanträden på en del Australienska hotell. Ta till exempel Dunk Island. Vi kommer in i det rätt så stora hotellrum vi hyrt, ser en King Size säng med ett jättetäcke. Ja, täcke och täcke, det är någonslags virkad eller stickad, typ, bomullshistoria eftersom det är varmt och ett gammaldags överlakan. På rummet har vi också en soffa som går att bädda i, där ligger ytterligare ett täcke (modell enkelsäng) och överlakan. Inga problem, jag tar täcket och lakanet och allt är fixat.

Nästa dag när rummet har blivit städat och bäddat finns bara ett stort täcke med medföljande gigantiska överlakan. Det mindre täcket och lakanet är borta, puts väck. Vi tågar iväg till receptionen och säger att vi behöver ett täcke till. Aha, säger han som står i receptionen (Alaistair) och berättar att roomservice har ringt honom i hans egenskap av Manager och meddelat att vi har ett stort täcke och ett litet i den stora sängen. Vad ska vi göra? Ska vi bädda med ett stort och ett litet, eller med ett stort och vika ihop det lilla, eller ska vi splitta sägen till två enkelsängar? Alaistair hade ett litet möte och kom fram till att sängen nog inte skulle splittas men att vi skulle få behålla det lilla täcket.

Han berättade hela harangen och bad om ursäkt att de blivit så förvirrade och tagit med sig täcket. Ett nytt skulle omedelbart levereras. Efter 5 minuter kommer roomservice med ett nytt täcke och tre lakan. Vi tackar och lägger två lakan i garderoben och fixar resten. Nästa dag efter städningen har vi ett stort täcke och ett litet, helt enligt plan.

Dagen efter har vi ett stort täcke och det mindre täcket hopvikt och inlagt i garderoben.

Ja, så här håller det på. Förvirringen är stor bland hotellpersonalen där vi drar fram. På Sheraton i Perth fick ledningen ha ett möte för att bestämma om vi skulle få ha två täcken i King Size sängen eller inte. Det tog ca en timme innan beslutet kom tillsammans med två personer från roomservice som bar på två mindre täcken. Då skulle det stora tas bort och två mindre installeras.

På ett annat hotell gick det inte att ha två täcken i en King Size säng utan två personer kom och monterade om King Size sängen så att den blev till två enkelsängar…

Written by tankemosaik

2010/08/14 den 13:54

Publicerat i semester, sommar

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Borta bra men hemma bäst…. (fniss)
  Så fotot på det lilla lilla planet och tänker att jag skulle få panikångest…..

  Om allt och...

  2010/08/14 at 14:18

 2. Som vanligt lysande berättat! Spännande liv:)

  Busnasse

  2010/08/14 at 15:50

 3. Hej å hallå!

  Kul att ni lägger ner så mycket tid på att berätta
  för oss här i kalla nord om era strapatser. Jag läser
  K:s resedagbok också, ja det har ni väl sett i kommentarerna.

  Nä, vi har inte kallt förresten, det är kvävande
  varmt, hett och torrt. Lite jobbigt, men det ska
  visst åska endera dagen så det blir väl bra med det.

  Jag har lagt märke till att K skrivit då o då om att
  rummen varit bra, sängarna okej osv och nu förstår jag
  att det är något som tar upp tid för er på resan
  och jag kan inte låta bli att dra lite på munnen.

  😉 🙂 😀

  Kram å Jam!

  Anmaja ♥ Lussekatt

  2010/08/15 at 07:21


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: