Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Promenad, sol och bad…

with 3 comments

Igår skulle vi gå den circuit walk som finns iordninggjord genom regnskogen. Vi gick den också. Började med att gå till Muggie Muggie Beach för att sedan fortsätta. Och det var helt fel. Det gick inte att fortsätta från Muggie Muggie. Vi fick helt enkelt gå tillbaks till början och starta om.

Vandringsleden är av typen skogsstig. Den stiger ca tvåhundrasjuttiofem meter under de tre förstås kilometrarna för att sedan sakta, sakta slutta nedför. Hela sträckan vi gick blev cirka tolv kilometer.

Utsikten från öns högsta punkt var imponerande. Bilder kommer så småningom. De flesta verkar gå till utsiktspunkten och tillbaks till resorten igen. Stigen blev smalare och fylld med löv under de sista sju kilometrarna. Och löv på stigen är lite läskigt eftersom det kan ligga ormar blad dem. Och det gjorde det naturligtvis. Kent skriker orm!!! Jag blir halvt vettskrämd av vrålet och tittar ner. Ca fem cm bakom min fot ligger en brun orm som jag inte såg. Rena turen att jag inte klev rakt på den.

Hela promenaden tog ca två och en halv timme. Vädret var strålande och som tur är ger regnskogen skugga och svalka. Bitvis ser man inte solen överhuvudtaget (speciellt inte när man försöker hålla koll på vad som rör sig på marken).

Idag tog vi med oss handdukar och dricksvatten, böcker, solskydd och solglasögon med sikte på Muggie Muggie. Flip flopp på fötterna eftersom det bara är en promenad på sexhundra meter och stigen är hyfsat bred. Då händer det igen. Det här gången är det Kent som håller på att kliva på en brun orm som ligger i löven på stigen. Hädanefter kommer vi alltid att ha vanliga skor och strumpor på fötterna när vi ger oss ut i naturreservaten.

Vi hade iallafall underbara timmar på stranden. Vattnet blått och kristallklart och alldeles underbart att bada och simma i. Vi missbedömde solen lite. Hade bara solskyddsfaktor femton på mig och det var för lite. Men i morgon är en resdag så huden får hämta igen sig. Klockan tretton och femton bär det av med Hinterland Aviation. Vi ska in i den lilla, lilla Cessnan och iväg till Cairns där hyrbilen väntar. Sedan kör vi upp till Port Douglas och till Pink Flamingo där vi ska bo för tredje gången.

Nu ska jag fixa till hagelbössan inför morgonens frukost. Här gälker det att vakta sitt bröd i brödrosten! Om man inte har örnkoll så kommer någon kärring- eller gubbdj***l och snor det mitt framför ögonen på en. Därför står vi där, med bistra miner, runt brödrosten, med våra skarpladdade hagelbössor och vaktar vår väl utvalda brödskiva.

Men nu väntar aftonens buffé, den brukar gå något lugnare till…

Written by tankemosaik

2010/08/13 den 09:34

Publicerat i Diverse

Tagged with , , ,

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Men för Guds skull ta stövlar på er!!!! Flip flops no no bland ormar!!! Men allt låter helt fantastiskt hmmm kristallblått hav;) här är varmt och kvavt och lite soligt, på måndag back to work – kramar och ha en härlig middag

  Busnasse

  2010/08/13 at 10:52

 2. Ormar! Fy va läbbigt! Hade en liknande öpplevelse när jag var ute på en holme och badade för ca 1 vecka sedan. Ormen kom med en vansinnig hastighet rakt emot mig. Jag skrek som en besatt vände och galloperade som en galning tillbaka över berget, hua!

  Om allt och...

  2010/08/13 at 13:27

  • Märks att jag inte är en hästmänniska va?! Kan ju inte stava till GALOPP!

   Om allt och...

   2010/08/13 at 13:31


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: