Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Tussträdet och tassemarkerna…

leave a comment »

Igår var vi äntligen på mitt favoritställe här i Darwin. Deckchair cinema. En utomhusbiograf vid vattnet med stjärnorna som tak. Alltid lika fantastiskt. Vi ság The Concert som även den visade sig vara en underbar film.

Tänk dig tropisk kväll, fantastiskt solnedgång, utomhusbio där du sjunker ner i solstolar och gör det bekvämt för dig med kuddar. God mat och vin eller öl och en bra film på den stora filmduken. Det är deckchair cinema! Klockan 19.30 en liten stund efter det blivit becksvart, då börjar filmen, samtidigt kommer ett gäng flygande hundar och sätter sig (eller rättare sagt hänger sig upp och ner) i träden intill.

I dag har vi ákt runt i Darwin med omnejd. Började med Darwins botaniska trädgård där vi ramlade på det Australienska tussträdet. Ja, vi hade ingen aning om att det fanns men här man ser det, då vet man…

Australienska tussträdet

Tussträdsblomma

Sedan vred vi ratten (den sitter dessutom på fel sida av bilen, vilket är väldigt förvirrande) mot en av nationalparkerna. Mot den vi trodde att vi skulle besöka som ligger ca 6 mil utanför Darwin. På vägen dit ramlade vi på en av Australiens stora elektronikkedjor, som jag naturligtvis glömt namnet på. Blev lite förvånad när vi klev in i den stora byggnaden och möttes av möbler. Det visade sig att den här kedjan säljer möbler, hemelektronik och vitvaror. Tandborsten jag skulle köpa till eltandborsten fanns längst in bakom sängarna och lite tilll vänster, tiilsammans med rakapparaterna. Det borde jag naturligtvis fattat…

På många ställen i Australien råder vattenbrist under torrperioderna. Då ransonerar man på olika vis. Till exempel får bilar tvättas på dagar med jämna datum och poolen får toppfyllas på udda datum. Väldans raffinerat. Det finns flera saker som jag undrar över, t.ex varför man har toaletter som spolar som ett något mindre vattenfall. Tvättmaskiner är en annan sak jag undrar över. På elektronikaffären kunde man se hur mycket vatten olika modeller drar. De toppmatade pulsatormodellerna som finns överallt slukar mellan 140 – 165 liter per tvätt. Medan de europeiska modellerna drar ca 50 liter. Ändå verkar det som om de flesta köper de amerikanska vattenslukande. Men de kanske bara tvättar på datum jämt delbara med 3 eller nåt, typ…

När vi kom framför till nationalparken bestämde vi oss för att inte gå in. Excersice your right att ångra dig. Vi kom på att vi varit där förut och att vi inte hade lust att promenera långa sträckor i den trettiofemgradiga värmen. Vi satte oss i bilen, slog på kylningeni kupén och njöt. Verkligen.

Vi åkte istället till en pub som verkligen låg i outback (=tassemarken). Men de hadecrejäl aircondition och en utmärkt grill. Ceasarsallad med grillad kycklingilé i bitar. Gott.

Efter tassemarkspuben hittade vi en annan nationalpark med naturliga pooler. Sötvattenslaguner som skapas av regnskogens vattenflöden. Här var det fullt ös på badandet, trots alla varningsskyltar. Kolla bilderna. Det var inte badförbud men krokodilvarning sådär i största allmänhet. Nere bland löven en bit från badtrappan ringlade en svårt orm.

En händelserik dag!

Written by tankemosaik

2010/08/08 den 12:16

Publicerat i semester, sommar

Tagged with , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: