Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Skönt med semester…

with one comment

Nu börjar jag komma i ordning med semester- och tidsomställningsarbetet. Känner att jag har semester och att hjärnan eller vad det nu är, har kommit i takt med tiden. I morgon flyger vi vidare till Darwin och då ändrar vi på tiden +2 timmar – får se de grå hänger med eller om det blir ytterligare en omställningsprocedur som ska till.

Vi finns ju på resedagboken också, här är en länk. Så här käck kan man (jag) se ut när man besöker Pompejiutsätllningen som just nu visas i Perth. Den börjar med en 3D film där man får uppleva vulkanutbrottet. Efter filmen som tar 7 minuter går man vidare in i utställningen som är rätt så intressant. Häftigt att se alla grejer som grävts fram och som är 2000 år gamla. Det finns också en del gipsavgjutningar av personer och djur som visar hur de legat när de omkom i askutbrottet. Lite otäckt att se.

Idag har vi promenerat i ca 2 mil, drygt skulle jag tro. Ner till färjan och sedan över Swan River till andra delen av Perth. Vi promenerade sedan några kilometer efter stranden och sedan in i förortsområdena. Stannade vid ett trevligt café och tog en croissant och cappuccino. När vi sitter där på uteserveringen och småpratar så träffar vi på en kvinna från Sverige. Hon blev nog mest förvånad, hade bott i Australien i 30 år och aldrig träffat på svenskar just på det här stället där hon ofta fikade. Hade en trevlig pratstund om hur det är att leva i Australien, jobb, semester och naturligtvis om ormar och giftiga insekter.

Sedan promenerade vi vidare över bron och tillbaks till centrum. I morgon bär det av till Darwin där det också är vinter men 32 grader varmt. Här i Perth har vi haft kanondagar med upp till 22 grader, knallblå himmel och lite kyliga kvällar. Som en svensk sommardag. Nu ska vi upp till de tropiska delarna där det även finns saltvattenkrokodiler. Hon vi träffade idag, som jag inte vet namnet på, sa att det är fler personer som omkommer av krokodilanfall än av hajattacker. Något hon tyckte vi skulle tänka på uppe i Darwin.

Kängurustatyerna i Perth - helt underbara

Publika grillar som finns överallt i Australien

Perth skyline, lågt därborta

Tror att det är jakaranda som blommar

På väg in mot Perth

Här börjar vi närma oss...

Written by tankemosaik

2010/08/02 den 14:14

Publicerat i semester

Tagged with ,

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Snygga glasögon, dom har jag aldrig sett att du haft på dig på jobbet 🙂

    Om allt och...

    2010/08/03 at 16:40


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: