Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Värsta lyxen…

with 3 comments

Idag har vi följt alla anvisningar enligt det tidigare inlägget och åkt buss i från hotellet till Harbor Front. Ett litet äventyr eftersom vi inte visst hur man skulle betala eller vart vi skulle. Ja, vi visste ju på’t ungefär men här befann vi oss i en situation där chauffören ville veta exakt. Det gick riktigt, riktigt bra. Som turist betalar man med mynt som man slänger ner i någon slags automat som sitter intill chauffören. Fast först räknar han (chauffören) ut vad det kostar. Biljetterna kommer sedan ut i en liten maskin som sitter lite längre bort, väldigt fiffigt.

På engelskt vis har man dubbeldäckare, väl kylda dubbeldäckare. Har aldrig varit i ett land som har så mycket aircondition som här. Det kyls överallt och det kanske man kan förstå när det är väldigt, väldigt varmt och hög luftfuktighet. Man slängs hela tiden mellan 35 graders värme och 20 graders kyla. När man går på gatan i värmen så känner man kylan välla ut från affärerna och när man går in i en affär känns det som att gå in i en frysbox. Inte för jag har testat att gå in i någon men jag kan tänka mig att känslan är densamma.

Den värsta lyxen det är när man går på bio och väljer Goden Class som vi gjorde i dag. Då sitter man i fåtöljer som är elmanövrerade. Tryck på en knapp och fotstöd fälls upp, tryck lite till och du ligger ner. Tryck på en annan knapp och serveringspersonal kommer med menyn där du kan beställa allt från små rätter till lite större, vill du ha vin eller öl till maten (eller utan mat för den delen) så är det bara att beställa. Allt bärs fram till fåtöljen bara att njuta. Men den värsta lyxen är att biosalongen är välkyld och att det ligger filtar vid varje fåtölj. Bara att svepa om sig och njuta av att sitta på bio i värsta fåtöljen, i kylan med filten gott omsvept om benen och äta och dricka gott.

Written by tankemosaik

2010/07/29 den 14:56

Publicerat i semester

Tagged with , ,

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Grymt häftigt – men inget för mig i den kylan. Hade fått hålla mig utomhus:)

  BusNasse

  2010/07/29 at 16:19

  • Tror jag inte, 35 grader och höööög luftfuktighet som i ett riktigt varmt och fuktigt växthus 😉

   tankemosaik

   2010/07/31 at 03:29

 2. Äh klenisar!!!!:::)))))

  BusNasse

  2010/07/31 at 16:15


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: