Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

På luffe…

leave a comment »

Nu är det dags för vårt semesterluffe. Kl 9.30 lyfte vi för Kastrup och 11.20 från Kastrup till Singapore.

Trädgårdsmästaren var så fantastiskt snäll och körde oss till Landvetter. Sedan ska hon bo i vårt hus och sköta om Alfons och Monstret (eller Fröken Larsson), kan vara tvärtom också men det låtsas vi inte om. Efter två veckor kommer även Professorn och gör henne sällskap. De e ju gifta med varandra och var våra fantastiska grannar ända tills de flyttade till Skåne. Nu är de våra fantastiska f.d. grannar som gör en här semesterresan möjlig. Änglar finns!

Nu är kl kvart över tre på eftrmiddagen och vi har varit luften i snart fyra timmar. Lunchen städades undan för ca 40 minuter sedan. Riktigt god var den också, kyckling med grönsaker. Han som sitter på andra sidan gången somnade med ena handen rätt i maten. Några fingrar i kycklingen och ett par i potatismoset. Vaknade inte ens när flygvärdinna lyfte handen på honom för att få loss matbrickan. Han håller fortfarande ett fast grepp om brickbordet medan huvudet hänger på sidan och det ser ut som han stensover. Hade han varit död skulle hans säkert se blek ut.

Imorgon en stund efter 05.00 ska vi landa på Changi i Singapore. Ett av det värsta jag vet är när jag blir väckt vid tretiden för frukost, ljuset tänds och man ska vakna Men det är ju inte så ofta det händer…
Nu hoppas jag att hotellet har ett rum till oss direkt på morgonen. Förra gången vi åkte till Singapore fick vi vänta på rummet till lunchtid. Alla som ‘väntade’ fick ligga i något som såg ut som en mörk lagerlokal med solstolar, Sov som en gris. Skulle va gott med ett rum på en gång.
Räknar med att vi sover fyra-fem timmar för att sedan ge oss ut i Singapores storstadsmyller. Lätt att ta sig fram med tunnelbanan.
Nu hoppas jag att internetförbindelserna funkar bra, då kommer bloggandet att bli lite mer bildrikt och återkomma varje dag!

Vi blir här till på fredag då vi flyger vidare till Perth vid Australiens västkust.

Nu ska jag vira filten omkring mig och försöka sova så länge jag kan eller åtminstone hamna i någon slags dvala.


Written by tankemosaik

2010/07/27 den 23:30

Publicerat i Diverse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: