Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Ducka, google fotar igen…

leave a comment »

Nu är de på gång igen – Google.

I fjol åkte de runt i sina fotobilar och tog bilder på gator, hus, bilar, människor och allt som kom i deras väg. Debatt blev det och ändå mer debatt blev det när det kom fram att de även hade utrustning för att upptäcka och registrera trådlösa nätverk, såväl offentliga som privata.

Nu har de plockat bort utrustningen som spårar nätverk och meddelar stolt att de har glädjen att tala om att nu tar de bara foton och 3D-bilder.

Så här kan det se ut när de är ute med sina cyklar och fotar. Ja, de använder cyklar, skotrar och bilar för att ta Street View-bilder överallt. Så se upp om du stöter på en skoter  i sommartrafiken.

Information från Google – här.

DN skriver bl.a följande i en artikel:

I januari startade också Google sin tjänst Street view i Sverige, som innehåller närbilder på gator och hus i flera svenska städer. En liknande tjänst erbjuder även sajterna Eniro och Hitta. För den som bor i ett flerfamiljshus kanske det inte spelar så stor roll med sådana internet bilder. Men kalkylen ser annor lunda ut för en villaägare som oroar sig för inbrott eller bara värnar om sin privata sfär.

I flera andra länder har husfotograferingen utsatts för häftig kritik, men i Sverige har reaktionerna varit störande få. Det är som om vi mentalt accepterat att uppgifter om oss finns tillgängliga genom en knapptryckning på nätet. Eniro bidrar med bilder på våra hem, Google med uppgifter om vilka vi mejlar mest, Skatteverket med information om hur mycket vi tjänar, folkbokföringen med fakta om familjeförhållanden och nummerupplysningen med kontaktinfo.

Hela artikeln finns här.

Men, vill man fundera på något helt annat så varför inte kolla in den här fingerdansen. Kanske något att syssla med under semestern!?

Written by tankemosaik

2010/07/12 den 20:32

Publicerat i tankar

Tagged with , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: