Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Värsta missen…

with 2 comments

Hur kan man missa att blogga om att missen fyllde 17 år i tisdags. Hennes födelsedag är den 29/6 och det var den i år också. Fröken Larsson som även kallas för Monstret (historien om hennes namn finns här på bloggen någonstans) flyttade ju in till oss för flera år sedan. Innan hon tog sitt pick och pack, lastade flyttbilen och körde in bagaget hos oss så bodde hon tvärs över gatan hos Trädgårdsmästaren och Professorn.

Katter har ju sina egna tankar och går sina egna vägar. Helt orubbliga i sina beslut och envisa. Hon hade ju försökt flytta under ett par års tid men det fattade ju varken grannarna eller vi. Förrän en dag då polletten föll ner och vi  slutade med våra kvällsliga vandringar då vi bar tillbaks henne, för att få henne i retur på morgonen då hen med egna tassar lufsade tillbaks till oss.

Nu besöker hon sin trädgård emellanåt. Men efter att Trädgårdsmästaren och Professorn drog till Skåne så  går det längre och längre mellan gångerna. Vad fick hon då på sin stora dag? Jo, färsk strömming som klipptes i bitar och serverades på tidningspapper – hennes favorit. Som efterrätt blev det färskskalade räkor. Alfons var med och firade och efter en stund tittade även Strössel in och grattade.

En riktig födelsedag för en kisse!

SDC10631

Written by tankemosaik

2010/07/01 den 09:11

Publicerat i katter, monstret

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Strömming klippt i bitar skulle Lussebullekatten inte fatta vad han skulle göra med. Han slickar/lapar i sig det mesta. När jag lägger upp mjukmaten slickar han i sig det såsiga o geléiga först. Eventuellt om han blir sugen, flera timmar senare, så knaprar han i sig de hårda bitarna som blivit kvar. Hårdmaten går bra, den tuggar han i sig, så ibland strör jag lite hårdmat på mjukmaten. En får inte vara dummaren än husdjuret.

  A&L

  Anmaja ♥ Lussekatt

  2010/07/02 at 16:06

 2. Men älskade Monstret – 17 år!! Helt fantastiskt och så ung och fräsch som hon är – stor stor bamsekram och puss på lilla nosen från oss alla här – kram

  BusNasse

  2010/07/05 at 21:22


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: