Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Häftig fototeknik…

leave a comment »

… och lite om betongtankar…

GP har idag en bild från bröllopet. Ja, vilket bröllop får du gissa 😉 De har använt en teknik där man tar över 200 bilder som monteras ihop så att det ser ut som en. En typ av mosaikteknik som gör det möjligt att zooma rejält in i bilden för att se detaljer.

Jag kategoriserar inte mig själv som royalist  men inte heller tvärtom. Visst tycker jag att det är lite roligt men den här typen av festligheter som ligger väldigt långt från min vardag och mitt sätt att vara. Själv skulle jag inte trivas speciellt bra om jag hamnade i det här sammanhanget. Skulle längta väldigt mycket efter att t.ex. vara på en lugn liten ö eller i hemmets lugna oas. Men att titta på – helt ok och intressant.

Och visst blev jag också rörd av talen. Hur lätt är det att prata lugnt och avslappnat, vara privat och samtidigt inte för privat, bland en massa människor man inte känner och dessutom kastas ut till  ett par 100 miljoner TV-tittare.

Ser i bloggkommentarer i dagstidningar och på andra ställen en hel del betongtankar. Kommentarer från människor som har en bestämd uppfattning, ofta propagerar för eller mot, väldigt ofta mycket mot. På gränsen till betongtankar. Själv tycker jag att bredden, olikheten, mångfalden är spännande och berikar. Det är ju ändå ingen tvekan om att vi har demokrati…

Men som sagt, kolla in bilden. Klicka på den så kommer du till GP:s webbplats där du kan zooma. Roligt teknik!

Written by tankemosaik

2010/06/20 den 11:32

Publicerat i tankar

Tagged with ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: