Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Som en smocka i nyllet…

leave a comment »

Idag har vi haft ett underbart väder. Strålande klarblå himmel, friskt i luften och en bit över 20 grader varmt. När jag gick ut genom dörren så fick nästan en smocka i nyllet av grannens syrener. De har blommat i någon vecka, kanske två, men just idag så var de ovanligt vackra och påstridiga. Syrendoften låg som ett löfte om en underbar sommar över hela grannskapet.

Det kändes som semester när vi promenerade ner till city. En vandring på sådär en halvtimme. Ju närmre vi kom desto mer blev siktet inställt på Mauritz kaffe. En stor skål extra starkt kaffe med ångvispad mjölk, en rågbulle med gréveost och en plommonbulle. Mums. Ett kaffeställe som alltid sett ut som det gör och förhoppningsvis fortsätter med det. Vissa saker ska inte förändras och dit hör definitivt Mauritz kaffe.

Vi hade en underbar dag i centrum. Gick runt, handlade lite, bara lite. Tittade på andra som också var ute och småshoppade. Eftersom vädret var väldigt bra så var stan inte överfull utan alldeles lagom. När vi var nöjda och började känna av att vi vandrat omkring i många timmar så tog vi 10:ans spårvagn till den ena ändhållplatsen. Därifrån är det bara en promenad på 5 minuter för att komma hem.

En fantastisk dag…

Written by tankemosaik

2010/06/05 den 22:53

Publicerat i sommar

Tagged with ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: