Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Apa…

leave a comment »

Apa har ingenting att göra med hemresan från Sundsvall. Det finns en del att berätta om den, bl.a. är det första gången jag har hört mitt namn ropas upp med meddelandet att jag ska bege mig till utgången omedelbart. Jag fick även sju personer att flytta om i det fullsatta planet – också första gången. Men det kanske kommer ett inlägg om detta längre fram, eventuellt.

Däremot så har American Psychological Association – Apa – allvarliga problem. Deras verklighet är i gungning. Psykiatrisk vetenskap bestämmer vem som är frisk och inte. Bl.a. har man bestämt att om jag har uppfattningar som  jag inte delar med andra så har jag vanföreställningar. Det är inte själva uppfattningen som definieras som sjuk utan att man är ensam om att tänka så.

Men nu har APA problem, allvarliga problem. I och med Internet så har de som Apa tycker har vanföreställningar möjlighet att skapa egna gemenskaper där de träffar andra med samma vanföreställningar. Då är jag ju inte ensam längre och då har jag ju inte någon vanföreställning!

Nu funderar Apa på allvar att ändra riktlinjerna för psykiatrisk störning. Idag frisk i morgon sjuk, eller tvärt om – och allt beroende på internet. Jisses….

Dahlior på gång

Dahliorna är på gång för fullt i våra krukor  – har inget med artikeln i övrigt att göra 😉

Written by tankemosaik

2010/05/26 den 20:03

Publicerat i tankar

Tagged with , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: