Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Pappersbok…

with 3 comments

Har inhandlat en riktig pappersbok. En såndär man kan bläddra i. Känns riktigt roligt 😉 Alla böcker finns ännu inte i elektriskt fomat. Den här boken skulle nog dessutom få svårt att övergå till e-format, det är väldigt blandad layout, bilder, små teckningar, symboler mm som inte funkar i e-boksformat.

Vad pratar jag om? Jo, boken ‘Skriv om och om igen’ av Katarina Kuick och Ylva Karlsson. Boken handlar om att skriva och ger oerhört många kreativa tips och inspiration i massor. Det är egentligen en barn och ungdomsbok, men vem bryr sig. Konstig indelning av böcker, egentligen.

Lärde mig för några minuter sedan att den fick Augustpriset 2009 och DN skriver att man nästan får epelepsianfall av boken som de tycker är en guldgruva att gräva ur. Håller med, den ger massor av idéer och associationer. En bok som gör mig lycklig, apropå mina funderingar om jag är lycklig (av vad och när).

Googlade lite på boken och upptäckte att den har en egen webbplats. Kolla http://skrivomochomigen.com så får du veta mer om boken eller klicka på DN-länken ovan.

Själv sitter jag just och funderar över hur det egentligen är i det fjärran landet. Landet där man kan höra blå hästar sjunga i gryningen. Du vet, om man kliver upp tidigt, tidigt och går till det det där speciella stället där land möter hav, där skogen susar mystiskt och viskar visa och vänliga saker till den som lyssnar. Där, om man smyger väldigt tyst den sista biten och sätter sig försiktigt ner på stranden. Där kan man se de blå hästarna komma fram ut ur skogsbrynet och gå ner mot stranden för att sjunga sina vackra sånger i gryningsljuset,. Det händer precis när solens första strålar lyfter sig ovanför horisonten och glittrar som guld mot gryningshimlen. De som sett och hört har blivit berörda och rörda till tårar – magiskt, säger dom…

Written by tankemosaik

2010/05/13 den 11:14

Publicerat i böcker, Diverse, tankar

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Intressant bok, skall kollas upp.
  A + Lbk
  = Anna + Lussebullekatten

  Anmaja ♥ Lussekatt

  2010/05/14 at 13:48

 2. Jag kollade in bokes hemsidan och hittade en berättaruppgift. Det stod ”Skriv en berättelse där huvudpersonen dör på slutet. Prova både att avslöja det i första meningen och att låta det komma som en överraskning på slutet.”

  Jag började skriva; Hon vaknade på morgonen den dagen hon skulle dö.

  Va tror du? Kan det bli nått??

  Om allt och...

  2010/05/14 at 16:53


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: