Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Värmer upp…

with 2 comments

Några dagars tystnad på bloggen, mycket att göra och/eller mycket som tar plats och energi i hjärnan just nu. Vet inte riktigt vilket. Har också en uppvärmning på gång, ett tema jag planerar att blogga några inlägg om. Håller på att formulera mig i tanken.

Blev lite skakad nu när jag slängde mig in i redaktionsmiljön för bloggen och såg en väntande kommentar från ‘Strössels Kattfarmor’. Läser: ”..vår Amanda brutalt nedslagen”. Vad är det som händer runt omkring oss? Oftast läser jag om våld i tidningar och ser på nyheterna. Då går det att hålla distans till våldet, det händer någon annan stans, inte här. Men när det blir nära är det skrämmande, otäckt och samtidig overkligt verkligt.

Jag tror ju innerst inne att vi alla vill varandra väl, men ibland är det svårt att behålla tron…

Fick igår frågan ‘Är du lycklig?’. Jisses vilken svår fråga – tänkte jag.

Upptäckte att jag inte kunde svara rakt av – sådär som jag skulle vilja svara – ett självklart JA!. Inte för att jag inte är lycklig men livet och jag är en mosaik av tankar och händelser, drömmar, verklighet, dåtid och nutid. Fastnade i att fundera över ur vilka aspekter jag är lycklig och mindre lycklig. Ett tag var jag inne på att fundera över om jag är olycklig i någon aspekt eftersom jag inte sådär rakt av känner lycka ur vissa perspektiv.

Bestämt mig tillsvidare för att oro nog är motsatsen till lycka – för mig. Självklart är jag lycklig över mycket i mitt liv, mitt förhållande, våra pälsklädda kompisar, vårt hus, vänner mm. Men det finns också områden där det för närvarande är lite skymning, svårt att se tydligt. Men också några områden som oroar.

För mig handlar det om att dagligen finnas i situationer, där maktpositioner kombinerat med verbalt våld ständigt gör sig påmind. Vad gör att människor stannar kvar i sådana situationer och finner sig i dem?  Hur mycket är ekonomisk trygghet värd? Vart försvinner omtanken mot varandra och när börjar handlingar för att skydda sig själv övergå till indirekt missbruk av andra andra?

Ja, det här inlägget blev ju inte alls som jag tänkt mig. Men för mig är det spännande tankar som utvecklar.  Det jag håller på att värma upp kring och ska blogga om handlar faktiskt och lycka, njutning och vad kreativa och glädjande tankar gör med oss. Men också om motsatsen. Båda finns och blir därför tydliga. Om vi bara vore lyckliga, hur skulle livet då se ut 😉 – tråkigt, kanske…

Annars har jag varit på luffe. Igår flög jag med det lilla lilla planet med den stora stora propellern. Allt gick bra – nästan. Både till Sundsvall och tillbaks. Inte alls lika händelserik som min förra utflykt med samma flygbolag – läs här. Utan att överdriva så kan jag säga att resan norrut blev våt, väldigt våt och till en början varm. Flygbolaget serverade kaffe och en sunkig gummiliknande brun historia som de kallade ‘sandwich’. ”Would you like something to drink and a tasteful sandwich?” Sa hon, den skotska flygvärdinnan. Dialekten gjorde att jag gissade mig till att det i princip handlade om detta. Fick kaffe och ordentligt plastförpackad sandwich. Precis när jag satt ner muggen på brickan (i stolen framför mig) så gör planet ett litet lyft kombinerat med en gir. Eller om propellrarna gjorde ett skutt, inte riktigt säker över vilket.

Muggen gör en mycket vacker volt rätt mot mig och ut över mina byxor. Splash, först väldigt varmt, inte heltoskönt. Sedan väldigt kallt och vått och brunt. Fick snabbt upp ändan från stolssätet så en halv mugg hamnade på galonsätet. Efter en trave servetter hit och dit så var sätet torrt. Inte jag. Höger ben och hela baken, plaskigt våt. Som tur var så hade jag på mig mina nyaste jeans som är trasiga och fläckiga redan från fabrik. Mycket praktiskt. När jag väl hade torkat efter några timmar gick det inte riktigt att se att jag hade fått en mugg kaffe över mig. Det enda som eventuellt avslöjade händelsen var den underbara kaffearom som hela tiden omgav mig. Det är ett spännande flygbolag – Skyways – operated by – Scot Airways.

Avslutningsvis, lyssna gärna på lite Nya Zeeländsk musik av Annie Crummer, lite läcker. Använder den just nu som stretchmusik.

Written by tankemosaik

2010/05/12 den 17:11

Publicerat i tankar

Tagged with , , , , ,

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] ord måste också nämnas om flygresan där jag till Sundsvall hade sällskap av Herr H. Han spillde kaffe och jag skratta i skräck blandad förtjusning så jag var genomsvett! Inte för […]

  2. Kul flygresa, tycker både jag och katten. 😉 🙂 😀
    Vi skrattade åt historien, men vi menar inget illa med det.

    Vinkar o tassar!

    Anmaja ♥ Lussekatt

    2010/05/14 at 13:51


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: