Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Korkat eller skruvat…

with one comment

Korkat eller skruvat...?

Ibland läser jag artiklar som gör mig frustrerad därför att jag inte  – för tillfället – hittar argumenten. Tycker bara att det är så fullständigt korkat. Som till exempel den här artikeln om Eva Sternberg där hon menar att män är sämre rustade att ta hand om barn.

Varför?

Jo, män har inte samma beskyddande instinkter som kvinnor som utvecklad detta under årtusenden. Hon skriver att ‘alla‘ inom barnsjukvården vet att det är oftare som män råkar skålla barn, få barns fingrar avklippta i bildörrar osv. Det beror på att män inte är utvecklade för uppgiften och därför inte ska utföra den heller. För Sternberg handlar det inte om att utforska vad man isåfall kan göra föra att bättre rusta män för uppgiften (om det nu är som hon säger) utan att män rätt och slätt inte ska ta hand om barn. Alla vet säger hon men ingen törs stoppa pappornas framfart. Hennes uttalanden är som vanligt kryddade med politiska infallsvinklar.

Var vid din läst, är henne budskap.

Karin Långström Vinge har gjort ett inlägg och kommentar på sin blogg. Visst ligger det mycket i det hon säger:

Då undrar jag lite stillsamt om Eva Sternberg tycker att det är bättre att dessa livsfarliga män är på sina arbeten. För om män inte kan hålla reda på kastruller med kokande vatten, bildörrar och trappgrindar, hur ska vi då kunna tillåta dem att vara byggjobbare, doktorer eller piloter?

Written by tankemosaik

2010/03/29 den 11:42

Publicerat i livet

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Såg en intervju med denna människa härom veckan på nyheterna. Jag la upp ett asgarv! Jag fundera över hur jag skulle använda den energi jag fick av se detta inslag. Skulle jag skaratta eller bli arg? Jag bestämde mig för att skratta, annars hade jag nog varit förbannad fortfarande!

    Om allt och...

    2010/03/30 at 08:11


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: