Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Fröken Larsson…

with 3 comments

Det här är Fröken Larsson och hon ska fylla 17 år i sommar. Här vilar hon sig i sin sprillans nya vårgröna filt. Vi börjar undra om hon hör lite dåligt, men nu lutar jag mer åt att det handlar om selektiv hörsel. Det vill säga att höra det man vill. En avundsvärd egenskap. Själv hör jag lite mer än jag vill ibland, en massa skit som åker in och där jag skulle må bättre om jag inte hörde eländet. Har upptäckt att Larsson kan höra kylskåpsdörren öppnas på 50 meters avstånd. Även när jag tror att hon sover djupt. Öronen flyger rätt upp och hennes ögon tittar piggt åt kylskåpshållet. Om man däremot ropar på henne så rör hon ibland inte på ett enda strå i pälsen. Verkar totalt stendöv. Inte en min. Åtminstone inte förrän hon är övertygad om vad syftet är med att man ropar på henne…

Written by tankemosaik

2010/03/17 den 19:12

Publicerat i katter, monstret

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Här sitter vi vid våra datorer och bloggar och kommenterar hos varann – samtidigt, upptäcker den observante. 😉

  Jag blev lite full i skratt när du skrev om att se en hel flock av ‘linedansaren’. Tänkt dej i stället 28 tanter i varierade åldrar o storlekar och så fyra medelålders rätt hyfsat snygga karlar som gör så gott vi kan. Det är min egen kurs jag talar om…

  Historien om kattålder och för tidig påsk, ja nu ligger katten bredvi mig i soffan o pustar över matte som är virrig.

  Är Fröken Larsson en ny medlem i familjen? Väääldigt söt!

  Vink, vink!
  A + L

  lussekatt

  2010/03/17 at 19:29

 2. Hmm, jag förstår, mina mentala bilder håller på att uppdateras 😉
  Fröken Larsson kallas även Monstret, men idag använde jag den lite finare namnet…

  tankemosaik

  2010/03/17 at 19:34


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: