Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Åkt buss och spårvagn…

with 3 comments

Vilken lördag! Jag fick efter några år (tror jag) ändan ur vagnen och åkte kollektivt ner till sta’n. Inte vilken kollektivtrafikresa som helst. Hade ett nyinköpt och nyladdat kort som skulle invigas. Västtrafik har infört ett betalsystem som sätter myror i huvudet både på resenärer och chaufförer om jag får tro det som står i stadens stora dagstidning.

Själv upplevde och upplever jag en viss förvirring och nyfikenhet när jag gick in på Västtrafiks hemsida och läste ord som: kontoladdning, fritidsladdning, områdesladdning, en- och tredygnsladdningar. Funderade ett tag på om jag skulle skaffa hjälm också. Fick en bestämd känsla av att man gör en laddning av kortet och sedan skjuter Västtrafik iväg (förhoppningsvis ‘iväg’ och inte bara skjuter) den kollektivresande med någon slags kanon till en destination i det kollektiva trafiknätet, förhoppningsvis den rätta destinationen.

Försökte fördjupa mig i det hurtfriskt beskrivna reglerna för hur man reser. Gav upp när man försökte beskriva hur jag (genom att använda knappen märkt ‘T’) kan resa med kontantladdningen även om jag har en aktiv områdesladdning för en viss begränsad geografisk del av resan. Ska försöka hålla mig till en typ av laddningar, annars kommer jag nog att bli ivägskjuten åt fel håll, tror jag.

Ryktet säger att samma system används i Melbourne men att det var för krångligt och företaget som tog fram systemet raskt gick i konkurs. Eftersom vi ska till Melbourne när vi har sommar här hemma och de har vinter, så funderar jag på att ta med mig en kontoladdning och testa. Antar att dylika laddningar måste läggas i det bagage som checkas in…

Här är för övrigt ett smakprov på vad jag hade att titta på de 12 minuter jag väntade på bussen efter att ha promenerat till hållplatsen för buss fyrtiotvå och femtiotvå, denna klara och soliga morgon.

Written by tankemosaik

2010/03/09 den 18:08

Publicerat i vår

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Oj, det verkar krångligt det där.
  Bilderna fick mig att haja till, jag fick en ‘stockholms-söderförort-fönimmelse’ och trodde du vari i Farsta!

  Kram
  Anna

  lussekatt

  2010/03/13 at 13:20

  • Noop, delar av det ‘nya’ Södra Guldheden, det gamla är betydligt trevligare

   Tankemosaik

   2010/03/13 at 15:38

   • Ja jag hajade ju det var nånstans i väst. 😉
    A

    lussekatt

    2010/03/13 at 16:03


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: