Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

På stan en lördag…

with 3 comments

Efter tandläkarbesöket i lördags gick jag de få metrarna tvärs över Fredsgatan till Mauritz kaffe. Med min bedövade ansiktshalva som faktiskt var bedövad ända upp i örat tog jag mig an en fyra i en stor kopp med en liten skvätt varm mjölk. Där stod jag (man sitter inte på Mauritz) med min kaffekopp och lutade mig mot mässingbänken i fönstret och var förundrad över väntrummet och livet. Ibland är ju även livet som väntrummet, lite felmöblerat.

Fick i mig kaffet och bestämde mig för att fixa några saker jag borde göra, som att gå till Ordning och Reda. Gick helt och totalt fel. Hamnade på ett ställe där det absolut inte fanns en enda affär. På fel sida vallgraven. Får skylla lite på Fru Skata som jag hade i telefonen, blev lite okoncentrerad på geografin. Till slut hittade jag affären. Fast det var absolut inte Ordning och Reda utan något annat som hette något jag inte alls kommer ihåg just nu. Men i den här affären, vad den nu hette, sålde de scrapbook grejor. En helt ny värld öppnade sig framför mig. Har noll koll på detta, men inser att man kan lägga hur mycket tid som helst på scrapbooking. Jag skulle ha ett vackert födelsedagskort, men icke. Här såldes visserligen födelsedagskort men i byggsats. Blev lätt svettig och fick ångest när jag insåg att jag behövde grundmaterial för ca 300 spänn för att få ihop ett dylikt kort.  För att inte tala om att jag också behövde inspiration och några timmars arbete med att klippa, klistra, göra schabloner, böja tråda mm. Insåg att jag inte behövde något födelsedagskort, hittade dörren och försvann ut i det blöta vintervädret.

Havererad spårvagn

Efter lite promenerande sprang jag rakt på en havererad spårvagn. Höll inte på komma förbi den. Runt omkring spårvagnen stod några hundra människor. Mest pensionärer som hängde på käppar och rullatorer och tittade på spårvagnen. Själv stannade jag till för några sekunder för försöka fatta vad som var så intressant med spårvagnen. Hittade egentligen inte något. Funderade på om jag skulle hänvisa folksamligen till den där affären som jag inte kommer ihåg vad den heter. De borde scrapbooka istället för att står runt havererade spårvagnar. Här är förresten en länk till Svenska Scrapbookinguiden som förresten har 119 fans!

Ilade vidare till macforum

macforum

På macforum köpte jag en sladd, en vit fin sladd med uttag för iPhonen i ena änden och datorn i andra. Tänk vad glad jag kan bli av små sladdar! Tack vare den sladden har jag kunnat ladda upp bilderna till väntrummet och min lilla stadspromenad i lördags. Laddar för ett scrapbook-blogginlägg så småningom. Måste reda lite i scrapbookandet…

Ja, födelsedagsbarnet fick absolut inget födelsedagskort – han fick Whiskey istället.

Blir du glad?

Inte vet jag, men vad är meningen med den här väggmålningen? Den är på en vägg vid en av ingångarna till det stora köpcentrat mitt i centrum. Får mig mer att vilja lägga benen i en helt annan riktning än att gå in där. Kanske en liten tjänsteman från konsumentverket som målat den för att mana till eftertanke innan….?

Written by tankemosaik

2010/03/01 den 17:00

Publicerat i tankar

Tagged with , ,

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Om scrapbooking hade ‘funnits’ när jag var ung – då hade jag satsat de där 300 kronorna och tiden det tar att pyssla med det. Och så hade jag scrapbookat för glatta livet. Men nu har jag så mycket annat som jag prioriterar. Scrapbookingen är inget för mig i dagsläget så jag går in på Ordning och reda och köper en anteckningsbok, eller nåt i stället.

  Hadebrakramar – Anna

  Anmaja ♥ Lussekatt

  2010/03/02 at 14:40

 2. jaja, inte skylla på Fru Skata – hur är det med lokalsinnet?

  Vill också till Mac Forum och köpa någon liten pyjamas till min IPhone !

  Kram

  Fru Skata

  2010/03/05 at 21:32

 3. […] och Reda och efter en stunds irrande istället hamnade i en affär för scrapbooking. Skrev ett inlägg som du kanske läste. Har rotat runt lite och lärt mig att digial scrapbooking också är väldigt […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: