Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Gnäll om ett väntrum…

with 2 comments

Min tandläkare har remitterad mig till en specialist. Väldigt bra efter mina bihåleinflammationer med efterföljande problem i en tand. Den första specialisten skickade ett käckt brev där det stod att han kunde ta mot mig om ca 8 månader p.g.a kö. Skönt att han skrev att det berodde på kö och inte på att han inte hade lust att jobba eller så. Är därför väldigt glad och tacksam över att min tandläkare letatade rätt på en annan specialist som kunde ta sig an mig och min tand igår (lördag).

Nu ska inte det här blogginlägget handla om tandläkare även om jag märker att det börjar få slagsida. Måste bara säga, innan jag övergår till väntrummet att specialisten jag träffade gjorde ett väldigt bra intryck och var dessutom trevlig. Nu över till väntrummet.

Mottagningen verkar rätt så ny, väldigt fräsch och modern. Men väntrummet! Vad tänker folk på när de inreder väntrum? Jag tror att någon ville imponera på patienterna, få oss som patienter att känna att vi har kommit till en professionell mottagning. Men hur fel det kan bli!? Det redan lilla väntrummet blir ännu mindre av alla konstiga saker man knött in där.

Under det blanka bordet där det för övrigt står ett metallskål innehållande ett ex av Svenska Dagbladet (bara det ett budskap – värderar det inte, men ett budskap), alltså under bordet ligger en död kossa. Döda djur hör inte hemma någonstans höll jag på dra till med, men jag tycker inte att döda kossor ska ligga på golvet i en sjukvårdsinrättning överhuvudtaget. Av många olika anledningar. Hygien är ett område som berörs av mina tankar, för att inte säga att jag blir lite ledsen ner jag ser döda kossor. Jag gillar kossor, speciellt levande – men de hör heller inte hemma i ett väntrum. De ska vara på landet på ängarna, äta gräs och må bra!

Döda hjortar

Vad ser jag när jag lyfter blicken från den döda kon på golvet? Det första mina ögon fastnar på är två döda hjortskallar på stativ. De står lite chickt uppställda i fönstret. Jag tar det igen, jag gillar inte döda djurs kroppsdelar och speciellt inte i väntrum.

Vad är det man vill signalera på den här mottagningen???

Jag tror inte att de före detta hjortarna eller antiloperna eller vad det nu kan vara är någon hygienrisk. Hornen var förresten väldigt välpolerade. Men jag begriper inte vad de gör i det här sammanhanget, låt de vila i frid. Jag är väldigt glad att det inte stod ett kranium uppstoppad i något hörn, då hade jag vänt och gått. Tack!

Compact living

En mysig sitthörna när du väntar på din tur! Sitt ner och njut av synen inifrån våra patienters ytterkläder, en service vi tillhandahåller utan extra debitering.

Sitt gärna i våra växter

I vårt mysiga väntrum satsar vi på död ko på golvet, döda hjorthuvuden i fönstret och du får förmånen att sitta i våra krukväxter. Pga. utrymmesbrist har vi för säkerhetsskull placerat krukväxterna nära, väldigt nära dig.

Vi fick en fläck över...

Vi ber om ursäkt!
Vi gjorde vårt bästa för att göra väntrummet  så litet som möjlig och missade att det fanns lite golvyta över. Men, vi är kreativa, hittade ett ankare i mässig som vi snabbt slängde dit. Ska du förbi, hoppa gärna över det och landa i knät på den som sitter i krukväxten eller varför inte promenera rätt över bordet – det fixar sig alltid!

Ett fartyg i väntrummet...

Det fanns lite utrymme kvar men där hade det landat en fartygsmodell av modellen väldigt stor. Får väl vara tacksam över att de inte ställt in fartyget i original. Se förresten hur vackert de döda djurhuvudenas horn speglar sig i modellens glasmonter.

Men som sagt, specialisttandläkaren var bra och levande….

Written by tankemosaik

2010/02/28 den 11:38

Publicerat i tankar

Tagged with

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Men vad var detta!!! Förstår din upprörda känsla över detta konstiga väntrum. Väntrummet är liksom det första man möts av och det skall INTE signalera allt det som du visar. Kul med ankaret mitt i röran. Kanske någon hade flyttat till mindre och väntrummet agerar Shurgaard. Bra att specialisten var levande och bra….

  Fru Skata

  2010/02/28 at 12:43

 2. Tror jag hade blivit dj*kligt nervös av att sitta där och vänta, men du fick väntestunden riktigt rolig, ja jag log just brett, nästan skrattade till lite kluckande. Men det var det fulaste, konstigaste väntrum jag nånsin sett!

  Anna

  Anmaja ♥ Lussekatt

  2010/02/28 at 15:19


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: