Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Det är som det är och…

with one comment

Mitt bloggande är för närvarande sporadiskt och som jag skrev för ett tag sedan så stressar det mig lite att flytet inte riktigt finns just nu. Men jag säger som Allan Karlsson i ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”:

Det är som det är och det blir som det blir.

Ett bra visdomsord, tycker jag. Det är ju precis så det är, eller hur.
Jag fortsätter e-läsa om Allan Karlsson och jag får säga att jag är väldigt, väldigt nöjd med läsplattan. Mitt läsande äger rum på kvällen, i sägen, innan jag ska somna och då är det förfärligt bekvämt med 1,5 hg läsplatta istället för som det ibland blir närmre 1 Kg bok. För mig handlar det inte om antingen eller utan både och. E-böckerna är bra på sitt sätt och de vanliga pappersböckerna på sitt. Och du, läs boken ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”!

Att göra understrykningar i böckerna fungerar inte på läsplattan, inte på min läsplatta i alla fall. En funktion jag ser fram mot. Speciellt när jag läser facklitteratur. När jag läser skönlitteratur, deckare mm så räcker det väldigt bra med bokmärkesfunktionen. Måste bara en gång tillf å säga att jag är grymt imponerad av bibliotekens tjänst där jag kan låna e-böcker gratis! Helt fantastiskt. Bara att sitta vid datorn, söka rätt på boken och ladda ner den. Aldrig utlånad, alltid tillgänglig. Ett lån räcker i 28 dagar. Har man inte hunnit läsa klart är det bara att gör en nytt lån så har du den i 28 dagar till.¨

För att återgå till mitt bloggande så är det nog så att jag skulle kunna blogga varenda dag. Det som håller mig tillbaks är att det rör jobbet och det handlar om saker som gör mig väldigt irriterad och förbannad. Men, funderar på att starta en helt anonym blogg där jag kan gå loss på företeelserna. Det handlar bland annat om hur inkompetens på hög nivå kan drabba många. Om vad som händer när intelligens hämdbegär och elakhet sammansmälter till en person som får makt över många.

Mitt bloggande skulle också handla om löften som bryts, saker som sägs och lovas och sedan förnekas. ”Har jag aldrig sagt, sa han…”. Det finns mer i samma stil. Funderar på att skriva en bok om ämnet, inte en klagobok utan en bok som handlar om hur man kan förhålla sig i situationer som uppstår på vissa arbetsplatser över tid. I de här sammanhangen är det lätt att bli och känna sig utnyttjad och förbrukad. Det kan förstöra en stor del av yrkeslivet och livet och framförallt så tar det energi av många. Tänk vad som skulle hända i den här organisationen om man involverade medarbetarna, vilken energi och arbetsglädje som skulle skapas. Just det, skapas! Energi och arbetsglädje är något som ledningar i organisationer har stor möjlighet att skapa eller inte skapa alls eller ännu värre se till att motsatsen skapas. Som medarbetare tror jag det är viktigt att känna och inse att man har ett val, ett val att stanna kvar eller gå.

Nu lyfter jag blicken mot horisonten där ljuset finns och laddar för morgondagens gnäll-bloggning (med bilder) om en tandläkarmottagning!

Written by tankemosaik

2010/02/27 den 17:31

Publicerat i Arbetsliv, böcker

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jadå det blir som det blir…

  2010 års julklapp blir läsplattan? Ska vi sätta en gulldpeng på det?

  Vilket märke köpte du? Jag läste om att det fanns de där man kan göra anteckningar, men kan tänka mig att de springer iväg i pris då.

  Kram!
  Anna

  Anmaja ♥ Lussekatt

  2010/02/28 at 15:24


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: