Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Läsplatta…

with 3 comments

Jag får en känsla av att 2010 kommer att bli året då läsplattorna kommer att bli populära i landet där jag bor. I USA har redan läsplattan Kindle gjort succé. Den säljs av Amazon och är låst på så sätt att det bara går att läsa böcker som är köpta hos Amazon på den. Och det är ju inte så bra när man bor där jag bor, förutsatt att man vill läsa på språket som är modersmål här. Annars kan Kindle vara ett bra alternativ.

Nu verkar det börja hända saker. För ett tag sedan började påde Bokus och Adlibris sälja läsplattor. Adlibris har till och med sålt slut på sin läsplattor redan innan de kan börja leverera. Leveransen börjar den 23 februari men plattan är slutsåld och de kan inte säga när de får hem fler. Bokus säljer två läsplattor av annat märke och där finns de i lager. Det finns en bokhadel i Höör som också säljer läsplattor och e-böcker. Om du är intresserad.

Det som är lite häftigt är att det kan rymmas flera hunda böcker i en läsplatta. Tekniken gör att batterierna eller laddningen håller i 7000 – 8000 sidbläddringar. Det är bara när man byter sida som den drar el tack vare tekniken med e-bläck. Diskussionerna går höga på nätet om det är bra eller dåligt med läsplattor. Många är de som vill hålla i boken, känna papperet under fingrarna, vända på sidan och prassla i papperet. Håller med till viss del men tänk vad skönt att inte ha en bok att hantera efter att jag har läst den. Just nu sitter jag med en rätt så stor hög deckare som bara tar plats, kommer inte att läsa dem igen. Hade det varit e-böcker så hade jag inte haft det problemet, men kanske ett annat?

 I mitt sökande efter information om läsplattor rusade jag i hög hastighet rätt in i en blogg som heter bokhora. Kan redan nu säga att jag inte gillar namnet har svårt med bl.a. hor-konstruktioner. Fem litteraturälskande kvinnor bloggar för fullt. Blev lite anti när jag såg att de till och med varumräkesskyddat namnet men efter ett tag släppte jag min irritaion och kunde koncentrera mig på innehållet – och det är bra.

Mer kommer om läsplattor och e-böcker.

Written by tankemosaik

2010/02/15 den 20:07

Publicerat i böcker, Diverse

Tagged with , ,

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jag brukar ju inte läsa så mycket böcker nu för tiden, inte sen jag började lyssna på dem som ljudfiler från dator eller biblan. Men en läsplatta tror jag att jag kommer att skaffa under detta år. Bara för att jag är ett teknikfreak… Eller för att jag känner lust att läsa igen. 😉

  Fyrbenta kramar och vanliga vinterkramar från ostkanten!
  Anna

  Anmaja ♥ Lussekatt

  2010/02/15 at 21:14

 2. Tveksamt om jag kommer att gilla läsplatta. Inte så viktigt att känna pappret som lukten! Det finns inget som luktar så gott som en ny bok. Det bästa jag vet är när jag får en ny bok och får sticka ner näsan och bara lukta! Som Ferdinan, typ.

  Om allt och...

  2010/02/15 at 21:33

 3. Håller med – kommer inte falla för plattan i första läget – gillar också lukten av en ny bok!

  Fru Skata

  2010/02/21 at 11:15


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: