Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Kort bokrapport och en reflektion…

with 2 comments

Labyrinten av Kate Mosse har hamnat som tändämne i öppna spisen. Klarar bar inte av den. Har istället satt ögonen i ‘Döden för du tåla‘ av Karin Fossum. GP tycker inte alls om den, men hittills tycker jag om den. Har för säkerhetsskull backup i ‘Zelda och meningen med att ha hund’ och ‘Postcard killers’ av Liza Marklund och James Patterson.

Reflektionen… Idag var det instruktörsmöte på ett av ställena jag instruerar på. Ibland blir det bara så gnälligt. Någon tycker att kunderna kommer för sent, går för tidigt från gruppträningsklasserna. Pratar i telefon i gymmet, slänger vikter på golvet mm, mm. Vill sätta upp anslag både här och där för att uppmana kunderna till ‘Trivselregler’…

På just det här stället så måste jag säga att kunderna är fantastiskt trevliga (det är de på det andra stället jag instruerar på också). Tror det är viktigt att vi även uppskattar allt som fungerar bra och glädjs åt det. Gäller inte bara i det här sammanhanget. Tänk vad mycket som faktiskt är bra och hur viktigt det är att vi pratar om det också. Säger jag då och märker att jag också gnäller – men jag tänker att det är bra med både och 😉

Jag blir gladare på nå’t sätt av att prata och förstärka det som är bra…

Written by tankemosaik

2010/02/07 den 20:35

Publicerat i Arbetsliv, empowerment

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Har du läst ”Hundraåringen som …..” ännu? Det är så skönt att bara släppa alla mord och mysterier ett tag…….

  Fru Ripa

  2010/02/08 at 12:34

 2. Karin Fossum – har jag lyssnat på. Nu minns jag inte vem som läste men de var verkligen bra. Ska nog kolla upp om jag har nån ohörd kvar att peta in i mobilen.
  Kraaam!
  Aaanna!

  Anmaja ♥ Lussekatt

  2010/02/08 at 16:14


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: