Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Tanter och farbröder på luffe…

with 3 comments

Ulla ritar och berättar

Nio tanter och farbröder trotsade det bistra vädret och tog och drog ut på konferensluffe. En tant och en farbror hade tagit på sig uppgiften att hitta en mål för denna januariluffe. Med kort varsel hittade tanten (hon jag känt sedan lääänge…) ett ställe utanför Stora Höga. Sagt och gjort pallrade sig den lilla skaran iväg mot både geografiskt och på annat sätt okänt mål.

Ranebo Kursgård, en gammal skola från sekelskriften. Snyggt omgjord i lite New England-stil. Stället används som kursgård, för retreater och som Bed and Brekfast. Den ena nedre halvan hyrs ut som lägenhet under sommaren, andra halvan är Bed and Brekfast. En gammal skola fryser om vintern speciellt när det är nästan 20 minusgrader utomhus. Vi virade in oss i plädar och huttrade tillsammans tills kaminen hade värmt upp konferensrummet. Ett rum som tog oss med på en virvlande resa, ungefär som att sitta i en torktumlare – som en tant sa medan Ulla virvlade runt på whiteboarden 😉

Vi konstaterade att tillsammans har vi både roligt och många kreativa idéer. Idéer som vi nu skrider till verket på. Så passa er, snart dyker vi upp där ni minst anar det!

Lite yra i mössan och med siktet inställt på framtiden åt vi en god lunch och gav oss ut i det vackra vintervädret. Kort och gott, ett trevligt och välkomnande ställe vi kommer att återvända till!

Rosita som är en av de som driver kursgården erbjöd oss en meditation innan vi startade vår konferens. En meditation som gav oss energi och inspiration. Hon berättade också att om du har ett öppet sinne och är nyfiken på det annorlunda så besöker Gregory Ashid Possman Ranebo den 19 – 23 januari. Possmans kalendarium.

Fru H drömskt poserande i matsalen

Matsalen åt andra hållet...

Matsalen åt andra hållet...

Written by tankemosaik

2010/01/09 den 20:10

Publicerat i Arbetsliv

Tagged with ,

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Verkar mysigt på det där stället. Men vet hon som du känt sedan lääänge att du kallar henne tant?

    Här skiner solen på en gnistrande snö, men det plåser så jag föredrar att sitta inne o knappa.

    Kram från oss sexbenta (ja tillsammans var det ju) Anna och Lussekatt.

    Anna & Lussekatt

    2010/01/10 at 12:13

  2. […] fredag kväll var vi i Ranebo som jag hade ett inlägg om för några veckor sedan. Längst ner i inlägget fanns också en läng till Gregory Possmans […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: