Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

En ren till jul…

with one comment

Här är en erfarenhet och ett foto som jag glömt. Skulle lägga ut det i julhelgen men jag hade antagligen fullt upp med islyktorna 😉 Helgen före jul var vi ner en sväng till Helsingborg. Stannade till i Kungsbacka där vi har vår urmakare (låter lite flådigt va’). Medan K  var inne på uraffären, som julruschen till trots var bemannad som en torsdag förmiddag spankulerade jag runt på Kungsmässan. Finns ju roligare saker att göra än att stå i kö, speciellt när det inte var min klocka det handlade om.

Vad skådar mitt norra? Två ståtliga renar gjorda i någon slags vissnad eller torkad grönska. Min näsa nådde nästan upp till halva höjden på hornen. Drygt tusen spänn styck, då ingick knapparna till ögon. Åkte vidare utan renar.

Funderar på att anordna renknåparrkväll och islyktekväll nästa år. Gör din egen ren. Så börja spara vissna grenar och annat som du kan ta med dig till renknåparekvällen. När det gäller islyktorna så räcker det med en vanlig hink eller en Vileda mopphink om du vill göra ovala. Vi använde den ovala till champagnekylare och sedan till islykta – när champagnen var uppdrucken. Två funktioner i en, smart!

Written by tankemosaik

2010/01/07 den 19:22

Publicerat i vinter

Tagged with ,

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Förstår att renarna fick stå kvar – med det priset.
    A

    Anna & Lussekatt

    2010/01/08 at 19:23


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: