Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Kallt, telefoner och sportradion…

with one comment

Det är kallt ute. Hög tid att gå ut och göra islyktor! Tänk vad Sverige skulle se annorlunda ut om alla gjorde varsin vacker islykta som stod ute och glimmade i vintermörkret. Så vad väntar du på, nästa vecka kan det vara för sent. Ut och gör islyktor med dig även om du bor i Jonsered, på Hönö, i Långedrag, i Haga eller någon annanstans i Sverige!

Medan du håller på kan det vara bra (?) att veta att Google idag har lanserat sin första telefon. Just det, du läste rätt, telefon. Från sökmotor till telefoner, nu går det undan och jag börjar undra om uppstickarföretaget börjar bli för stora. Sökmotorn var verkligen välkommen när den dök upp, sedan har vi sett Google Chrome – webbläsaren som jag gärna använder, Google Picasa – bild/fot hateringsprogrammet som jag också gärna använder. Googledocs, reader och kalender är några andra tjänster som levererats de senare åren. Tjänster som är lätta att använda och dessutom gratis.

Nu är det dags för hårdvaran och telefonen är först ut. Lite spännande ska det bli att se hur Google ska lyckas med konkurrensen mot Apple. Det är just iPhonen som de siktar in sig på.

Slutligen sportradion och den förfärliga signaturmelodin som fortfarande hänger kvar efter alla dessa år. Tänk alla söndagar då jag växte upp och tvingades lyssna på den hemska signaturmelodin. Tala om betingad reflex, så fort jag hör den får jag ångest. Glad var jag när jag flyttade hemifrån och slapp lyssna på eländet. Det gick alldeles utmärkt ända fram till 2006 på hösten. Bytte jobb och vad hör jag från rummet intill. Någon knäppskalle har av alla miljoner låtar som finns att välja på lagt in Mucho Gusto (musik med ett högt, galopperande tempo och känns igen på sin användning av visslor och piskor – allt enligt uppslagsverket) av Percy Faith som signal i telefonen – just det, Sportradions signaturmelodi. Kände hur jag blev stel och upplevde min bardoms mardrömslika söndagar på nytt inom loppet av tre sekunder.

Nää, gå ut och gör islyktor istället för att lyssna på den hemska musiken!

Written by tankemosaik

2010/01/05 den 22:41

Publicerat i internet, vinter

Tagged with , , ,

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Sportradions melodi är FÖRFÄRLIG och jag hatar inte mycket, men deeen HATAR jag. Finns absoslut inget värre.
    Anna

    Anna & Lussekatt

    2010/01/08 at 19:17


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: