Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Julöverfallen…

with 2 comments

Vet inte om det har med vädret, åldern, tiden eller de progressiva att göra men jag känner mig överfallen av julen – julöverfallen. Pratade med Måsen (ja den här Måsen kan verkligen prata..) och fick reda på att det är första advent nu i helgen. Hade någon frågat mig så hade jag svarat att det nog är om ett par tre veckor. I förrgår trodde jag att det var igår och sa att i morgon hade vi styrgruppsmöte, men det var ju idag, det vill säga då var det övermorgon. Idag tror jag att första advent är om flera veckor och får reda på att det är nu till helgen.

Bara konstatera att jag går fel och att det verkar vara en galopperande felinställning. I förrgår för fort, idag för sakta. Affärerna började julpynta för ett par månader sedan, tror att det var det som fick mig att tappa begreppen.

Vill du veta mer om julen så kan du kolla ‘Jul i Sverige‘ där står det gôrmycket om julen. Om du bara måste ha en Dear Deer – väggkrok i form av ett julaktigt rådjur så klicka här. Gillar du hundar, då ska du ta en sväng förbi den här bloggen där får du tips om julpynt med hundmotiv. Lite julpynt med personlighet kanske? Odla.nu har lite tips om hur du kan använda växter för att göra lite mer personligt julpynt.

Flirtkule-gris!

När jag var liten så gjorde vi julpynt av flirtkulor. Bland annat Lilon.se säljer flirtkulor. Om du undrar vad en flirkula är så kan Nationalencyklopedien tala om det för dig – här hittar du förklaringen, att man brukar kasta dem på varandra var nytt för mig också… När jag susat runt på nätet och tittat på julpynt så såg jag också att den riktigt händige planerar långt i förväg och sår sina egna julgranar, dé du! Kan tänka mig att stoppa korv och göra kalvsylta, men gränsen går nog vid att så julgranen.

Nu ska jag ta och titta på lite semesterbilder från sköna sommardagar för att återfå blansen i tillvaron!

Written by tankemosaik

2009/11/27 den 19:55

Publicerat i vinter

Tagged with

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det låter besvärligt med brillorna, men det blir bättre da för da va? Annars är det nåt fel på dem – eller dej? 😉

  Kul med alla länkarna, jag ska kolla upp dem sen.

  Den där lille julgrisen påminner om min dotter. Hon var i förskoleålder och de pysslade på dagis. Gjorde grejer till påskriset och hon trodde det var _påskgris_ och gjorde precis en sån som på bilden! Fast det blev bara tre små kulor till ben. En trebent påskgris som jag plockar fram alla år fast den är jätteful numer. 😉

  Hadebrakram – Anna

 2. Ja nog har advent anfallit oss alla! Minns när jag var i Sydney, där var det ännu svårare att förstå julens plötsliga påhopp när det var 30 grader ute.

  Så kul det måste vara att prata så mycket med Måsen, vilken helt fantastiskt trevlig och sympatisk pippi det verkar vara:)

  Minns också flirtkulorna när vi pysslade hemma när jag var liten. Dom har jag inte kvar däremot mina kära barns alster. Trevlig advent…

  Fru Skata

  2009/11/27 at 23:20


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: