Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Progressiva och spypåsar…

with 9 comments

Progressivt elände

Har känt behov en tid av att fixa nya glasögon men dragit på det eftersom jag misstänkt att jag kanske, eventuellt, möjligen behöver progressiva. I och för sig inget fel i det men eftersom jag varit med i klubben ‘vägra progressiva’, en klubb som jag och Måsen startade för ett par år sedan så tar det liksom emot lite. Går ju inte att bara svinga sig ut i den progressiva världen när man är en av grundarna till denna exklusiva klubb.

Ok, tog ett bett i det sura äpplet och gav mig iväg till optikern. Optikern luktade kanel, väldigt trevligt och lugnande för mina progressiva-anti-tankar. Bestämde mig efter lite velande och demonstrerande (inte med plakat, utan med lite olika linser hit och dit) att slänga mig in i vuxenvärlden och testa.

Testa, progressiva. Nu testar jag och jag mår illa. Jag har mått illa i tre-fyra dagar. Funderar hela dagen på, inte om, utan när jag behöver spypåsen och varför jag inte fick ett medskick av en femton-sexton spypåsar. Hade ju inte behövt stå firmanamnet på dem men kanske påsar i lite olika käcka färger hade livat upp tillvaron i mina progressiva.

Idag har jag tvingat mig att ha de retroinspirerade progressiva hela dagen. Ibland ser jag riktigt, riktigt bra och ibland ser jag väldigt, väldigt dubbelt och suddigt och längtar efter att få slita av mig dem och kräkas (eller tvärtom, svårt att säga). Skillnaden är i och för sig bara 1,75 dioptrier så det är ju inte superprogressiva vi talar om, jag är bara lite progressiv. Just nu ser jag till exempel vad jag skriver, det gjorde jag inte för en stund sedan…

Måsen, väx upp och våga du också!
(Vi kan be Fru Ripa måla några vackra påsar till oss!)

 

Written by tankemosaik

2009/11/22 den 16:38

Publicerat i livet

Tagged with ,

9 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ha! Välkommen in i ”min” värd! När du lärt dig att flytta huvudet istället för ögonen brukar det inte behövas några spypåsar längre!!

  Om allt och...

  2009/11/22 at 17:11

 2. Ha, du vänjer dig…det kan ta upp till ett halvår……så ta en postafen vet ja! Men ja, jag ställer upp att måla på spypåsarna!

  Fru Ripa

  2009/11/22 at 18:05

 3. Ja jag är ju fortfarande med i föreningen ”Våga Vägra progressivt”. Man går helt enkelt inte ur den föreningen hur lätt som helst. Men jag är lite lite intresserad av hur det går för dig egentligen? Skulle du inte lämna tebaks?
  Man kan säga att jag ser inte bra med något! Sitter just nu och har på mig terminalvarianten, raskt får man byta till läs och därefter till normala. Jag tror att jag kommer att få extremt svårt med progressivt. Optikern har varnat. Men schysst att världens bästa Fru Ripa ställer upp och målar på några fiffiga påsar. Jag vill ha provapå varianten…

  Fru Skata

  2009/11/22 at 19:37

 4. För en nybörjare på proggar är +1,75 ganska mycket. Om det är någon tröst? Snygga bågar ytterligare tröst!

  åsa

  2009/11/22 at 22:03

 5. Progressiva, jag vet några jobbarkompisar som gick och höll sig i väggarna när de fått sina första. Vågade inte gå i trappan med dem, tog hissen en våning. Själv har jag ännu bara läsglas, köper billiga, roliga o glada, inte billiga fula o trista.

  Meeen jag har även TERMINALGLAS på jobbet vid skärmen! De ääär progressiva åt alla håll, upp, ner åt sidorna. Men jag sitter bara stilla och håller mig i tangenterna när de sitter på näsa o öron. Det går inte att gå med dem, nej.

  Hadebrakram – Anna

  • Varför inväntar kommentaren plötsligt granskning? 😦 Har vi missskött oss på nåt sätt, vi här på ostkanten?

   Lussebullen och jag.

   • Hmmm, undrar om du inte bytt namn och att det gör att du blir extra välkomnad.. 🙂
    (Jag vet precis hur det är att vara hyresgäst…)

    tankemosaik

    2009/11/25 at 20:12


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: