Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Hemresan…

with 4 comments

airplane-propeller-panos-trivoulidesHemresan från Sundsvall blev inte på långa vägar så rik på upplevelser som ditresan. Flög hem med det andra bolaget. Bolaget jag flög upp med avgick 16.30 och det andra bolaget avgick 16.55. Det andra bolagets plan, det lilla, lilla planet med den stora, stora propellern stod stolt och något grådassigt på plattan när jag checkade in. Önskade tyst alla passagerare lycka till och hoppades att de hade med sig något eget att äta på, en gasmask och några uppmuntrande och hoppfulla ord på en lapp…

När vi skulle gå genom gaten för att komma ut till planet visar det sig att Dan som skötte gaten inte fick avgångsknappen att fungera, han tryckte istället på ankomstknappen. ? – tänkte jag.

Med myndig stämma ropade han ut att det inte gick att trycka på avgångsknappen och att han istället hade tryckt på ankomstknappen. Ingen reagerade speciellt nämnvärt. Eftersom jag bestämde mig för en cool hållning så låtsades jag inte om min total okunskap om vad ankomstknappen innebar.

party-buttonDan skannade av min biljett, slängde ett öga på körkortet (mitt) nickade och lät mig passera. Trevliga passagerare tänkte jag eftersom en dam väntade vid första dörren och höll upp den för mig. Vi traskade nedåt i rampen till nästa dörr som hölls upp av passageraren innan. Damen gick före och jag efter. Tog emot dörren och släppte den, den gick i lås efter mig. ‘Nu blir Dan inte glad – sa damen till mig’. Jaha – sa jag och fattade noll. Jo, säger hon, han har ju tryckt på ankomstknappen och då låser sig dörrarna om man släpper dom, säger hon. ‘Nu måste han komma ner i rampen och låsa upp den med sitt kort’ – säger hon och ser förebrående på mig. Man ska vänta på nästa passagerare och hålla i dörren till nästa passagerare kan ta över’ – informerar hon mig. Oooops…

Mycket riktigt, när jag gått ca 15 meter och är framme vid nästa dörr, skriker Dan bakom mig ‘Håll i dörren så att jag inte behöver springa ner och låsa upp den hela tiden! Avgångsknappen fungerar ju inte, sa jag ju!’.

Tänk så fantastiskt det är att resa, jag lär mig nya saker hela tiden!

Planet från City Airline var väldigt fräscht både på utsidan och insidan. Inte minsta spår av citrondoft där inte. En inspelad röst (!) läste upp säkerhetsinstruktionen på Svenska medan flygvärdinnan demade med en väldigt fräsch syrgasmask och en flytväst som såg sprillans ny ut. Planet hade dessutom två (2) jet-motorer – state of the art! På den här flighten kändes det inte så nödvändigt med biblar under stolssitsarna.

Har förresten funderat lite över det här med biblar under stolssitsarna och kommit fram till att de nog är för tjocka. Tror att det räcker med några fräsch särtryck. De bästa bönerna från de mest populära religionerna i inplastat A4-format vikt på tre. Då behöver det inte bli antingen eller utan det kan finnas både flytvästar och bönekort under stolssitsen. Valfrihet! ‘I händelse av en nödsituation har vi både flytvästar och kort med de populäraste bönerna placerade under ert säte’ – fräckt!

kanelbulle-006

Vad-ar-klockanHemresan gick på en timme, dvs. tio minuter snabbare än propellerresan. Trodde att jet-motorer skulle ha större effekt på restiden. Vi serverades varma kanelbullar med kaffe, the, juice eller vatten. Det här bolaget erbjöd även påfyllning av dryck, dock ej kanelbulle.

Saknade nästan det andra bolaget…

Written by tankemosaik

2009/10/24 den 22:01

Publicerat i Arbetsliv, höst, tankar

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Underbart!
  Vad? Jo din målande berättelse och ja att du även kom hem hel och välbehållen!
  Gör dej en bra söndag. Ni har väl trålande fint väder, vi har grått, blött, trist.
  Höstkram – Anna

  Anmaja & Lussebullen

  2009/10/25 at 11:23

 2. Åker ofta med City A. är mycket förtjust i det lilla flygbolaget där de fortfarande bjuder på mackor och dricka….

  Fru Ripa

  2009/10/25 at 19:49

 3. Ajajaj! Det vet väl ALLA vilka enorma problem det kan bli när inte ankomstknappen funkar! jag längtar efter att få flyga med dig någon gång. Sååå kul vi skulle ha:)

  Fru Mås

  2009/10/27 at 14:45

 4. Jag menar inte skulle ha jag menar skall ha….

  Fru Mås

  2009/10/27 at 14:45


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: