Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Älgen och telefonen…

with 7 comments

Pingvinen och Älgen

Pingvinen och Älgen

Här ser du Pingvinen och Älgen på väg från Mittuniversitetet, själv är jag några meter efter med kameran i högsta hugg. Jag har haft det stora nöjet att umgås i trevligt och lärorikt (på många sätt) sällskap under två dagar, dessutom är det damer med ordning på sina mobiltelefoner. Själv är det lite si och så med detta. Under dagen var min mobil bara borta, väck, lost. Som tur var hittade jag den på Alnö senare under eftermiddagen, väldigt skönt med tanke på hur trassligt det är när man blir av med den. Men åter till hur man kan hålla ordning på telefonerna.

I morse innan vi åkte iväg till vårt andra möte med Mittuniversitetet ser jag Älgen med händerna på brösten (sina). Såg ut som om hon kollade att de satt fast, hon tog fast grepp, cirklade runt lite och drog lite lätt i dem. Vad vet jag, tänkte jag, det kanske är sådant som Älgar måste kolla då och då.

Förklaringen kom rätt så snart – mobiltelefonen var borta! Vad har nu det med brösten att göra, tänkte jag, med ett stort frågetecken…

Älgen berättar då att hon ofta har mobilen i Behån(!), därav manövern med brösten. Visst är det smart! Blev nästan lite avundsjuk att vi män inte har den möjligheten. Tänk att bara slänga ner mobilen i behån och inte behöva bära omkring den i handen, väskan eller i fickorna. Det är klart att vi kanske skulle kunna slänga på oss en behå men jag tror att det skulle se lite lustigt ut.

Under mötet så knackade Älgen lite i underkanten på vänster bröst då och då. Då visste ju jag att hon bara kollade att mobilen var med. Så smart!

Pingvinen kör med en annan taktik, hon har ett bälte runt midjan där hon har en telefonväska som håller ordning på apparaten. Hon är en fena på att snabbt fiska upp den när det ringer och hon vet precis vart den är. Dessutom är jag lite avundsjuk på hennes iPhone 😉

När jag nu är inne på ämnet Mittuniversitetet så är jag himla imponerad över själva campusområdet. Vilken arkitektur! Inte undra på att de kammar hem pris efter pris för bygget…

SDC11504

SDC11505

SDC11497

SDC11496

SDC11495

SDC11503

Fåglarnas minicampus!

Fåglarnas minicampus!

Written by tankemosaik

2009/10/23 den 20:44

Publicerat i höst

7 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Du verkar ha överlevt hemresan. Skönt. Fina höstbilder från MIUN campus.
  Undrar vilket djur du är i denna akademiska triad.

  Pingvinen

  2009/10/24 at 08:59

  • Kamel – såg en kamel, när jag läste din kommentar. Ska fundera på detta….

   Kram H

   tankemosaik

   2009/10/24 at 21:25

 2. Alltså vilket fantastiskt ställe, där skulle jag vilja studera! Är lite väl rotad i Göteborg kanske men jag kollade in att dom hade en del intressanta distansutildningar. Hmmm nja det tål att funderas på!

  Om allt och...

  2009/10/24 at 17:19

 3. Kamel… hm, kanske det. !!!
  Det får mig att tänka så här:
  En seg vandrare, två näringsrika pucklar (mycket intressant), klarar sig utan vatten länge, kan dricka ohemula mängder då tillfälle bjuds.
  Det låter väl bara himla bra.

  Pingvinen

  2009/10/25 at 06:38

 4. Fundera på det här en stund;
  Kamel
  Det är bra att hushålla med din egen energi. Ett steg i taget tar dig ända fram. Min gåva till dig är att din kreativitet eller ditt arbete för dig ut i världen.

  Detta kommer ur Carina Solöga Högmans bok ”Djurens språk”

  Om allt och...

  2009/10/25 at 12:34


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: