Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Vintertankar…

with 3 comments

Visst är det lite skönt med höst, intalar jag mig, fast jag längtar alldeles våldsamt till vår och sommar! Vi har haft några riktigt fina höstdagar. Förra veckan var vi på IKEA. Ja det går ju inte sådär jättelänge mellan varven. Måste ju kolla – för säkerhetsskull. Men lite tidigt tycker jag nog att det är. Lite tidigt för att tänka på jul. IKEA är väldigt  förberedda på julen, det mesta var framplockat, granar, belysningar, dekorationer, you name it.

SDC11468Efter att ha gnällt lite och kommit över den värsta chocken så handlade vi lite – igen, bara för säkerhetsskull. Kommer ihåg förra året då väntade jag. När jag bestämde mig för att det var dags så hade IKEA sålt slut på det mesta av julgrejorna. Det lilla som var kvar var på extrapris. Men det var ju inte de sakerna jag ville ha – trauma. Nu slog vi till på en Kallt julstjärna.

Vi satsade också på en Kallt ljusdekoration (ljusboll, typ). Ljusstjärnan vet vi precis vart vi ska hänga medan ljusbollen är ett stort frågetecken. Ska se om vi hittar något bra ställe. Annars är det ju öppet köp – jättelänge…

0103702_PE252250_S4

Ute är det som sagt höst och mörkt. I kväll har vi satt ut ljuslyktor, massor på vår nya terass. Helt underabart när man går ut och ställer sig och tittar. På framsidan brinner tre vackra ljuslyktor som hänger bland rododendronbuskarna. Fynd från Botaniska, ja fynd för det är några av de mest spännande ljuslyktor jag ramlat på. Provar att ramla på ljuslyktor då och då…

SDC11483

Written by tankemosaik

2009/10/17 den 22:11

Publicerat i höst

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Värre saker kan man samla på än vackra ljuslyktor. Håller med – alla tända ljus och lyktor i alla former är det bästa med hösten! Och man behöver inte fixa i trädgården – eller snarare man kanske skulle men har inte gjort det ännu! Gillar IKEA grejerna. Var där också men kunde bara inte bestämma mig – för många kvar, brukar vänta till slutet och då är dom mycket riktigt helt slut!

  Fru Mås

  2009/10/17 at 23:08

 2. Ja de börjar tidigt med julgrejs på IKEA, jag undrar om de inte brukar leda ligan, ingen annan butik börjar redan i oktober. Inte vad jag sett. Än. Och jag ska ta mig en tur dit och passa på, precis som du skriver, innan det tar slut. Öppet köp lääänge är ju jättebra. Bara spara kvittot.
  Anna

  Anna & Lussekatt

  2009/10/18 at 15:04

 3. Titta gärna in på min nystartade julblogg och få lite tips inför julen.

  Louise

  2009/10/20 at 15:21


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: